Wajer yachts presenteert Wajer 77

De Nederlandse jachtwerf Wajer presenteerde vanavond een nog groter jacht, de Wajer 77. Het model komt boven de Wajer 38 en Wajer 55. In metrische waarden is het nieuwe model 23,5 meter lang. De topsnelheid is 37 knopen.

Wajer 77

Nog voor de officiële presentatie van de Wajer 77 heeft de jachtwerf al 15 exemplaren van het model verkocht. De eerste boot gaat in juli van dit jaar te water. Het nieuwe model heeft negen slaapplekken aan boord en hoeft niet meer met de titel "het kleinste superjacht ter wereld door het leven omdat het door zijn formaat (bijna) aan de eisen van superjachten voldoet.

Wendbaar

Het nieuwe jacht heeft Volvo IPS joystick en Dynamic Positioning, waardoor het zeer makkelijk te bedienen is. Wajer voegt als eerste dekkoeling toe aan een jacht. Ja, u leest het goed, het dek van de Wajer 77 is gekoeld zodat u uw voeten niet brandt als u erover loopt. Ook heeft het jacht een automatisch targadak met een ventilatiestand voor extra koeling.

De werf claimt verder dat de Wajer 77 het stilste jacht in zijn segment is. De isolatie is zo goed en de vibraties worden zodanig weggewerkt dat het opmerkelijk stil is aan boord. Wajer denkt ook aan Nederlanders, want het schip heeft overal aan boord een stahoogte van tussen de 2,15 meter en 2,35 meter. Daarnaast is er airconditioning in alle vertrekken.

Koning Willem-Alexander en Tom Brady kunnen maar beer snel een nieuw jacht bestellen (of behoren tot de 15 eerstee kopers natuurlijk)

Persbericht

Buitenleven

Net als de andere Wajer modellen ligt bij de 77 de nadruk op buiten zijn. Met een ruime rondzit en ligbedden voorop én grote banken en een eetgelegenheid achterop het jacht is er genoeg ruimte om met een grote groep vrienden of familie aan boord te genieten. De bestuurdersstoelen, de langsbanken en de buitenbar zijn elektrisch verstelbaar voor de ideale opstelling en optimale bewegingsvrijheid. Ook aan de watersporter is gedacht. De Wajer 77 heeft de nieuwste toys aan boord. Van Seabobs tot elektrische jetsurfboards, een Williams 325 Jettender en optioneel ook duik equipment, kitegear of zelfs een jetski.

De wereld over

De nieuwste aanvoerder van de Wajer familie is met 9 slaapplekken ideaal om langere trips mee te maken. Midscheeps bevindt zich de ruim 5 meter brede Master suite met aan weerszijden grote ramen, gevolgd door de Junior suite met tweepersoonsbed in de boeg en aan bakboord de Guest cabin met een twijfelaar en een eenpersoonsbed. De Crew cabin, met 2 slaapplaatsen, heeft een aparte ingang voor optimale privacy. Alle cabins hebben een aangrenzende badkamer en zijn uitgerust met rijke materialen. De galley is van alle gemakken voorzien en de aangrenzende koffiebar biedt een panoramisch uitzicht over zee.

Techniek

Het jacht wordt aangedreven door drie Volvo Penta IPS 1350 motoren en behaalt een topsnelheid van 37 knopen. Verder is de Wajer 77 uitgerust met twee generatoren voor maximale betrouwbaarheid. Door de innovatieve technieken is het jacht gemakkelijk te bevaren. Zelfs op afstand kunnen alle technische systemen aan boord middels een app aangestuurd worden. Alles is erop gericht om langere afstanden af te leggen en meerdaagse trips te maken. Met een brandstoftank van bijna 5.000 liter is de range op kruissnelheid zo'n 400 nautische mijl."

Dries Wajer

"We merken dat er steeds meer behoefte is onder onze eigenaren om de wereld te verkennen vanaf het water. Tegelijkertijd wil een groot deel van onze klanten graag zelf blijven varen. Daar is de Wajer 77 qua comfort en bedieningsgemak op afgestemd. We zijn super trots dat er vóór de lancering al meer dan 15 verkocht zijn," aldus Dries Wajer, eigenaar van het familiebedrijf."

Motorjachten
  • Wajer Yachts