Damen kondigt nog betere SeaXplorer 105 aan

Het topstuk van de SeaXplorer-lijn van Damen Yachting wordt de SeaXplorer 105. Dit 105 meter lange model heeft alles in zich dat de andere SeaXplorers hebben, maar is wel groter en nog luxer. En uiteraard ideaal om te gebruiken als charterjacht.

Damen SeaXplorer 105

De absolute range topper van de SeaXplorer-modellen van Damen Yachting heeft een update ontvangen. Opvallend, want er is nog geen exemplaar van gebouwd. Damen kondigt het verbeterde schip vandaag aan met een hoop mooie beelden. Na de drie exemplaren die er van de SeaXplorer 77 werden gebouwd, kwam vorige maand ook daar een verbeterde versie van uit.

De 105 wordt net zo lang als de naam al doet vermoeden, 105 meter. Die enorme lengte levert plaats op voor 24 gasten in mooie suites, waarvan er zelfs twee "owners suites" zijn. Wat natuurlijk kans biedt om het schip als charterboot in te zetten. Er is ruimte voor een crew van 28 mensen en een kapitein. Daarnaast is er ook een staff van 12 man. Wat al dat personeel allemaal moet doen aan boord, is nog onduidelijk. Wellicht dat het handig is als u het jacht in wilt zetten als cruiseschip.

Speeltuin

Het zou kunnen dat de hoeveelheid speelgoed aan boord een reden is om heel veel personeel mee te nemen. Er is plaats voor twee heikopters in de hangars van het schip. Naast de 13 meter lange chase boat die aan boord opgeslagen kan worden, kunnen ook nog twee tenders van 8 tot 13 meter lengte mee. Uiteraard is er ruimte voor een onderzeeboot en kan er veel scuba-duikgear aan boord mee. er is zelfs een compleet watersportcentrum uitklapbaar op de waterlijn.

Omdat het bereik van het schip een whopping 8000 mijl is, zijn er ook gigantische ruimtes voor proviand aanwezig op het schip. Al die koppen moeten immers gevoed blijven. In de boeg zit een 123 vierkante meter grote 'Observation Lounge'. Uiteraard is daar ook een bar aanwezig, en voor het geval het uitzicht tegenvalt is daar ook een multimedia centre.

Hybride

Het schip heeft diesel-hybride aandrijving, waardoor het voldoet aan de 'polar code'. Het schip is zeer stevig en zal niet zo snel lek raken, waardoor er geen vervuiling in de fragiele natuur rondom de polen kan worden aangericht. Tegelijkertijd kunnen de gevaarlijke ijsbergen ook weinig beginnen tegen de Polar Class 7-romp van de SeaXplorer 105.

Het grote achterdek, waar de helikopters kunnen opstijgen en landen, geeft ook mogelijkheid om andere leuke dingen te doen. Zo kunt u er bijvoorbeeld een potje tennissen op een volledige baan, of basketballen op een half veld.

De spa van het schip is 300 vierkante meter groot, het indoor zwembad is 8 meter lang en er is uiteraard ook een gym. Die laatste zou natuurlijk niet compleet zijn met een uitklapbaar platform boven de zee. Oh en vergeet niet dat er ook een kapsalon, beautysalon en massagesalon aan boord zijn.

Nieuws
  • Damen Yachting