Wouter Verbraak en Simeon Tienpont samen in Ocean Race Europe

Team Childhood I is een van de teams die komende maanden aan de Ocean Race Europe mee zullen doen. Simeon Tienpont is schipper van het team, dat verder onder meer Nautiques columnist Wouter Verbraak, Gerd Jan Poortman, Peter van Niekerk en Pieter-Jan Postma aan boord heeft.

Childhood I

Als The Ocean Race Europe in mei van wal steekt is er een Nederlands-Zweeds team dat deelneemt. De naam van de VO65 is Childhood I, het voormalige schip van Team Brunel. Naast de ervaren professionals als Gerd Jan Poortman, Peter van Niekerk, Wouter Verbraak en voormalig Olympiër Pieter-Jan Postma varen jonge talenten mee.

Samenwerking

De campagne is een Nederlands - Zweedse joint venture waarbij bedrijven en organisaties uit beide landen het mogelijk maken om met de boot deel te nemen, jonge talentvolle zeilers op te leiden en op die manier aandacht te vragen voor de World Childhood Foundation. Sailing Holland, eigenaar van de VO65, de voormalige Team Brunel, is verheugd over de samenwerking.

Gideon Messink – Sailing Holland: “We varen nu twee seizoenen rond om aandacht te vragen voor de World Childhood Foundation. Voor de duidelijkheid: er zijn partijen die dat mogelijk hebben gemaakt en maken. Het is niet zo dat wij van de Foundation geld krijgen. Het is fantastisch dat we ook dit jaar weer kunnen varen door de steun van al onze partners.”

“Met achtereenvolgens de proloog en The Ocean Race Europe staan er al twee prachtige evenementen op de kalender. Evenementen die ook belangrijk zijn met het oog op de doorontwikkeling van de talenten. Zowel in Nederland als in Zweden is er veel zeiltalent. Talent dat we een plek aan boord willen geven om ervaring op te doen met het oog op The Ocean Race 2022-23.”

“Dat we erin zijn geslaagd om voor The Ocean Race Europe een crew samen te stellen met Tienpont, Poortman, Verbraak, Van Niekerk maar ook een ervaren Olympiër als Postma zegt genoeg. Met de boot weer in het water is het nu aan de jonge talenten om deze unieke kans optimaal te benutten. De kans om een plek aan boord te bemachtigen.”

The Ocean Race Europe

De route van de Ocean Race Europ begint in Frankrijk en gaat dan naar het zuiden. De schepen uit Noord-Europa doen echter een ronde over de Baltische Zee voordat de vloot richting het zuiden gaat. De volledige route ziet u hier.

In het nieuwste nummer leest u een interview met schipper Simeon Tienpont, ook kunt u de columns van Wouter Verbraak lezen als abonnee van Nautique. Klik hier voor een voordelig aanbod voor een jaarabonnement.

Nieuws
  • Sander van der Borch