Heesen project Pollux afgeleverd als Moskito

Heesen Yachts uit Oss heeft alweer het tweede jacht van 2021 afgeleverd. Het Project Pollux, YN19255, gaat bij de nieuwe eigenaar door het leven als Moskito.

Heesen Project Pollux Moskito

Iets meer dan een half jaar nadat Heesen het projectnummer YN19255 als project Pollux te water liet is het nu afgeleverd aan de eigenaar. Het jacht van 55 meter lengte en een tonnage van 760 GT heet voortaan Moskito. Na Arkadia, die begin april werd opgeleverd, is Moskito het tweede jacht dat in 2021 bij Heesen wordt opgeleverd, de werf verkocht onlangs ook nog project Altea.

Het jacht heeft de nieuwste versie van Heesens bekende Fast Displacement Hull, waardoor het schip behoorlijk zuinig kan varen. Bij 11 knopen gebruiken de twee MTU 8V 4000 M63 motoren van Moskito 'maar' 150 liter brandstof per uur.

Over het interieur zegt Heesen in het persbericht: "Haar interieur, ontworpen door de in Londen gevestigde studio Bannenberg & Rowell, is zowel luxueus als ‘laid-back’. Of zoals Dickie Bannenberg het verwoordt: “Het interieur is net zo goed geschikt voor een korte broek en T-shirt, ​​als voor een diner in avondkleding.” Bannenberg combineert gedurfde oplossingen met een ongedwongen stijl, zoals terug te zien is in de afwerking van de main saloon in donker eucalyptus en lichte plataan, met een visgraat parketvloer. Ook kenmerkend zijn de licht golvende lambrisering en de indrukwekkende bar als echte eyecatcher."

Brexit

Opvallend is dat de designers van het interieur vanuit Londen werkten. In deze periode met zowel het coronavirus, als de Brexit best een lastige horde. Desondanks lukte het. Dickie Bannenberg: "We willen Minotti, Holly Hunt, Armani Casa, Parkway Interiors en andere partners bedanken voor hun uitzonderlijke prestatie om in deze uitdagende tijden van Covid-19 en Brexit, toch de geselecteerde items op tijd te leveren. Ook zijn we speciale dank verschuldigd aan de kunstenaars die hun werk persoonlijk naar onze transporteurs hebben gebracht om er zeker van te zijn dat we ze aan boord konden krijgen."

Malta

Moskito is direct na oplevering vertrokken naar Malta. De twaalfkoppige crew en de kapitein gebruiken die tocht om het jacht een "shakedown" te geven. Dat wil zeggen dat ze het reilen en zeilen aan boord van het jacht onder alle omstandigheden gaan testen.

Het schip wordt beschikbaar voor charters via International Yacht Collection.

Motorjachten
  • Tom van Oossanen / Heesen