Maserati Multi 70 van Giovanni Soldini verbreekt record op het Kanaal

De snelste zeiltijd voor de overtocht van het Engelse Plymouth naar het Franse La Rochelle is verpletterd door de Maserati Multi 70. Het schip sneed bijna twee uur van de oude tijd af. Vanmorgen om 4:21 voeren de Italianen na 12 uur 15 minuten en 21 seconden de haven van La Rochelle in.

Maserati Multi 70

De Maserati Multi 70 van Giovanni Soldini en zijn team is momenteel op recordjacht. Het nieuwste record dat gebroken werd is de overtocht van het Zuid-Engelse Plymouth naar het West-Franse La Rochelle. Het oude record stamde uit 2015 en stond op naam van Lloyd Thornburg en Brian Thompson met de Phaedo3. Zij voeren in 14 uur, 5 minuten en 20 seconden.

De Maserati Multi 70 vertrok gisteren uit Plymouth en voer vervolgens met een gemiddelde snelheid van tussen de 32 en 33 knopen richting Frankrijk. De topsnelheid tijdens de oversteek was 44 knopen. Soldini: "Crossing the Channel we were sailing very fast, with 20-25 knots of north-easterly wind, then we arrived to Ouessant and it was great: the passage between the island and the coast is very narrow and we were sailing "a cannamorta" at 35 knots! Afterwards, sailing down along the French coast, the wind was 10-15 degrees more narrow than predicted and we slowed down, but we were able to achieve an excellent result, we're very happy!"

Het World Sailing Speed Record Council moet het record nog officieel bevestigen. Desondanks zijn de Italianen alweer op weg naar hun volgende twee recordpogingen. Vanuit hun basis in Cherbourg werkte het team de afgelopen winter aan het schip en ze willen hun werk verzilveren in een lijst met records. Ze gaan nu voor het Kanaalrecord van Cowes naar Dinard en het Fastnet Original Course Record, dat van Cowes, via de vuurtoren van Fastnet Rock in zuidelijk Ierland, naar Plymouth loopt.

Nieuws
  • Maserati