Nautique 2

Nautique April | Mei 2021 nu in de winkel

Abonnees van Nautique troffen deze week het nieuwste nummer op hun deurmat aan. bent u nog geen abonnee? Profiteer dan van onze jubileumaanbieding met 47% korting. Of ren nu naar de winkel voor het nieuwste magazine.

In deze uitgave van Nautique vindt u ondermeer een verslag van de 36e America's Cup. Daarnaast interviewden we de Nederlandse deelnemer Carlo Huisman over de legendarische zeilrace en spraken we Simeon Tienpont over de plannen voor een Nederlands America's Cup team.

U leest scheepsprofielen van de Nimbus C11 en de Bali Catspace. Daarnaast is er een verslag over de refit van het klassieke Feadship-jacht Margo en de verkenning van Dordrecht.

Hieronder de editorial van hoofdredacteur Matthijs Goes.

Lustrum + 1

In 1995 verscheen de eerste uitgave van Nautique. Vijfentwintig jaar later was het 2020 en dat was niet bepaald een reden voor feest. Daarom besloten we de festiviteiten maar een jaartje op te schuiven naar 2021. Dat betekent dat we vanaf nu steeds feestelijker edities van Nautique gaan maken om tegen het eind van dit jaar een extra mooi jubileumnummer te maken.

Intussen wordt het buiten weer mooier weer. Tijd om de boot weer uit de winterstalling te halen. Eindelijk weer wat ruimte om je heen en wat frisse lucht. Ik mocht de afgelopen week zelf ook weer eens (mee)varen. Het nieuwste jacht van Mulder Shipyard maakte een proefvaart en is binnenkort klaar voor oplevering. Het is een eer om dan mee te mogen varen bij een schip dat eigenlijk al af is, maar nog op de eigenaar wacht. In een van de komende nummers leest u het hele verhaal over het schip.

De route over het water was nu nog rustig, maar langs de oevers zag je overal de werven hard aan de slag om de laatste hand te leggen aan de schepen in onderhoud en de eerste bewegingen om de winterstallingen weer te gaan leeghalen. Verderop in de stad was duidelijk te zien dat iedereen verlangt naar varen. De fototoestellen kwamen tevoorschijn en de duimen gingen omhoog. Het lange binnenzitten breekt iedereen zo langzaamaan op. Gelukkig weten we zeker dat de zomer in aantocht is. Aangezien “nog even volhouden” het adagium van het afgelopen jaar is, houden wij dat ook aan. De vooruitzichten beloven veel nieuwe informatie in deze editie van Nautique, maar ook veel om naar uit te kijken. En dat uitgestelde lustrumjaar dus. Wij hebben er zin in, en u waarschijnlijk ook. Dus neem het blad naar uw eigen/huurboot. Het water op.

Matthijs Goes
Hoofdredacteur Nautique

Bestel het nieuwe nummer HIER online.

Abonneren?

Neem nu een abonnement op Nautique en ontvang de komende zes nummers voor maar €25. De prijs past mooi bij het aantal jaren dat Nautique nu bestaat. De korting haalt daarmee maar liefst 47% van de reguliere prijs.

Met de opening van het vaarseizoen voor de deur is een abonnement op Nautique onmisbaar. Zo blijft u steeds op de hoogte van de laatste berichten uit de superjachtwereld, de tests van zeil- en motorjachten die onze ervaren redacteurs beschrijven, de leukste restaurants om bij aan te leggen en nog veel meer uit de watersport.

Klik hier voor het aanbod.

Nieuws
  • © ACE Studio Borlenghi