U-Boat Worx wint Red Dot Design Award

Het Bredase bedrijf U-Boat Worx heeft met zijn C-Researcher 3 onderzeeboot een Red Dot Design Award gewonnen. De jury beoordeelde het design op kwaliteit en controleerde het hele designconcept.

U-Boat Worx

In Breda bouwt U-Boat Worx aan duikboten voor aan boorde van super- en megajachten. De schepen worden ook gebruikt voor onderzoek en ze hebben een versie voor cruiseschepen. Een van de nieuwste modellen is de C-Researcher 3. De C-Researcher 3 is momenteel de diepst duikende 3 persoons onderzeeër met een volledig acrylaat drukvat. De duikboot is standaard voorzien van airconditioning en kan veilig een diepte van 1.140 meter bereiken. Mensen die op zoek zijn naar avontuur kunnen scheepswrakken verkennen, op zoek gaan naar onbekende zeedieren of gewoon genieten van de adembenemende onderwaterwereld.

Acrylaat

Een van de belangrijkste designkenmerken van de C-Researcher 3 is de opvallende acrylaat 'bol'. Dat grote raam geeft een heel wijds uitzicht rondom de drie inzittenden. U-Boat Worx zegt erover: "Het drukvat (onderdeel waar de passagiers zich bevinden) is volledig van transparant acrylaat en is het beste dat de industrie te bieden heeft: optisch perfect, kleurloos en vrij van vertekeningen. Voor dit drukvat worden de nieuwste technieken en de beste materialen toegepast voor een kristalhelder en ruim gezichtsveld."

Game Changer

Heel toepasselijk voor de status van het nieuwe duikvaartuig is de naam van het eerste jacht waar een C-Researcher 3 op is afgeleverd. Dat schip werd in 2017 als Game Changer gebouwd door Damen en werd afgelopen jaar gerefit bij de werf.

In de loop van dit jaar verwacht de bouwer nog tien exemplaren van de C-Researcher 3 1140 op te leveren.

Nieuws
  • U-Boat Worx