Linssen presenteert nieuwe Grand Sturdy 500 Sedan Variodeck

De nieuwe Grand Sturdy 500 Sedan Variodeck van Linssen is het grootste jacht met open kuip dat de werf ooit bouwde. Met een lengte van 15,50 en een breedte van 4,65 meter is het een flink schip, maar de hoogte is beperkt tot 3,30 meter, waardoor varen in Frankrijk tot de opties behoort.

Grand Sturdy 500

De open kuip schepen van Linssen hebben inmiddels een historie die bijna twee decennia terug gaat. Het grootste schip van de lijn was tot nu toe de Grand Sturdy 500 AC Variotop®. Door het zonnedek en bijbehorende stuurstand was het schip echter aan de hoge kant. Niet ideaal voor de verre tochten over de Europese binnenwateren. Met name in Frankrijk zijn nogal wat lage bruggen en tunnels.

Dat probleem wordt nu opgelost met de Sedan-versie van de Grand Sturdy 500. Directeur Ed Houben van Linssen Yachts: "Neem Frankrijk. Voor veel mensen een gedroomd vaargebied, maar tegelijkertijd ook spannend door de vele tunnels en bruggen. Je kunt daardoor met de Grand Sturdy 500 Sedan overal comfortabel en relaxed varen, en hoeft nergens stressvolle manoeuvres op de millimeter nauwkeurig uit te voeren."

Linssen heeft niet alleen de bovenkant van het schip gehaald maar spreekt ook over vernieuwende details in de inrichting. Zo kun je volgens de werf prima single handed varen dankzij de Linssen Slide and Pop-out-doors en dankzij het LIPPCON-systeem is er veel bedieningsgemak. Met de Smart Helm Console is het bijzonder comfortabel navigeren. Veel extra licht en frisse lucht kan middels het E-Variodeck gecreëerd worden en de salon en kuip worden één grote ruimte met het openen van de Bifold Variodoors. Is het nog wat frisser, dan blijft het kuipzeil gesloten, maar bij de eerste zonnestralen kan de kuip geopend worden voor het ultieme vrije gevoel. Onder de kuip is veel opbergruimte met handige opbergcassettes.

In Nautique 3 2020, die in juni uitkomt, leest u een uitgebreid verslag van onze test van de Linssen Graqnd Sturdy 500 Sedan Variodeck.