Feadship laat 55 meter lang superjacht Somnium te water

Het 55 meter lange jacht Somnium ging begin april de zee op voor de laatste serie sea trials. De eigenaar bestelde het helemaal custom ontworpen schip bij Feadship omdat de Nederlandse werf compromisloze jachten bouwt.

Feadship Somnium

Als een droom

De naam Somnium komt uit het Latijn en betekent Droom. Uiteraard is dit jacht ook een langgekoesterde droom van de koper. Uiteraard vertelt de werf de naam van de opdrachtgever niet, maar verklapt wel dat hij van snelle auto’s houdt en dat dat ook tot uiting komt in het strakke ontwerp van het scheepsexterieur.

Aan boord heeft het schip een zwembad op het achterdek. De diepte van het bad is instelbaar en er is een tegenstroom zodat “baantjes trekken” moeiteloos gaat. Op het zonnedek is een bubbelbad en er is genoeg ruimte om te zonnen op de overige dekken. De sportzaal heeft een uitklapbaar platform zodat de opvarenden ook in de zon hun spieren kunnen trainen.

In de tendergarage zijn genoeg speeltjes aanwezig om iedereen die geen zin heeft om in de zon te liggen bezig te houden. Naast de master bedroom, die over de gehele breedte van het schip ligt, zijn er nog vier suites voor gasten aan boord.

Misschien ook voor jou:
Nautique April | Mei 2021 nu in de winkel
Nieuws
  • Feadship