80 Sunreef Power catamaran: drijvende luxe villa

360 m² leefruimte

@media (max-width: 680px){#fig-6175ab6a3f3fd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6175ab6a3f3fd img{#fig-6175ab6a3f3fd img.lazyloading{width: 624px;height: 0px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6175ab6a3f3fd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6175ab6a3f3fd img{#fig-6175ab6a3f3fd img.lazyloading{width: 980px;height: 0px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6175ab6a3f3fd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6175ab6a3f3fd img{#fig-6175ab6a3f3fd img.lazyloading{width: 1272px;height: 0px;}}

De interieurs van Rafa's jacht zijn afgewerkt in lichte kleuren, waar het interieur van de testboot nogal donker is. Desgevraagd verklaart een vertegenwoordiger van de scheepswerf ons de achtergrond van deze keuze: het is bedoeld om de ogen te laten rusten na lange tijd op een zonnig dek te hebben gestaan. De salon is plezierig open, met een grote vergadertafel aan stuurboordzijde en een comfortabele bank met een lage salontafel aan bakboordzijde. Een versie met een iets kleinere salon is ook leverbaar; in dat geval heb je een enorme, gelijkvloerse eigenaarshut midscheeps, met directe toegang tot het riante terras op de boeg. De totale bruikbare oppervlakte van de 80 Sunreef Power bedraagt ongeveer 360 m². De geteste uitvoering telt drie tweepersoonshutten en twee separate hutten voor een zespersoonsbemanning. In de stuurboordromp bevinden zich twee hutten met tweepersoonsbedden, elk met een eigen toilet, aparte douchecabine en een prachtig uitzicht over de zee. Aan bakboord vinden we een identieke opstelling. Alle gastenhutten zijn toegankelijk via trappen vanuit de salon, de bemanningshutten zijn bereikbaar vanuit de kuip met aan bakboord een vierpersoonshut met stapelbedden en een volledig ingerichte kombuis met een grote pantry. Aan stuurboordzijde zien we een hut met twee eenpersoonsbedden. Deze hut kan ook gebruikt worden als extra gastenhut.

Gemak dient de mens

Helaas heeft onze 80 Sunreef Power niet de voorzieningen waarvoor Nadal heeft gekozen. Zo beschikt de eigenaarshut van de tennisster over een groot open balkon aan de zijkant van de romp, waar Rafa direct vanuit zijn comfortabele cabin toegang toe heeft. Dit jacht is daarentegen uitgerust met een speciaal ontworpen jetskigarage. Deze garage ligt verscholen onder de achterste kuipvloer en kun je hydraulisch laten zakken, zodat de lancering van de jetski een eitje wordt. Een klein brandstofstation maakt het geheel compleet. Gemak dient de mens! Zoals je mag verwachten op een blue cruiser als de 80 Sunreef Power hebben de ontwerpers ook gedacht aan een eveneens hydraulisch bedienbaar zwemplatform. Werkelijk alles op dit jacht is gericht op ruimte in combinatie met ultiem comfort, met een royaal bemeten flybridge, een grote kuip op het achterdek en ook nog eens een groot, direct vanuit de salon toegankelijk terras op het voordek, dat ook direct toegankelijk is vanuit de salon. Tot zover niets te klagen; rest ons uiteraard nog de vraag hoe zo'n drijvende villa zich op zee gedraagt.

Klaar om de oceaan over te steken

Lees verder >>>