Vakanties met de boot: de beste tips voor watersportliefhebbers

Ben jij veel op het water te vinden tijdens een vakantie in eigen land? Kijk dan eens naar vakantiehuisjes gelegen aan het water. Hier kun je vaak je eigen boot of een gehuurd exemplaar aanleggen om er vervolgens lekker op uit te gaan.

lekkerwegtips

Samen romantisch de zonsondergang bekijken op het meer of de hele dag varen en zwemmen met het gezin. Hoewel Nederland een waterrijk land is, kun je lang niet overal je bootje aanleggen. Samen met Lekkerwegtips.nl geven wij enkele suggesties waar jij als watersportliefhebber het beste terecht kunt deze zomer!

Open of binnenlands water?

Wil jij graag een uitvalsbasis voor jouw boot, waarvandaan je lange dagtochten kunt maken? Controleer of er via het vakantiepark toegang is tot groter vaarwater. Bij bungalowpark Zuiderzee vaar je bijvoorbeeld via het waterrijke Medemblik zo het IJsselmeer op! Daarnaast zijn er veel geschikte vakantieparken nabij het Sneekermeer te vinden, zoals Waterpark Terherne of Terkaple.

Meer behoefte aan korte vaartochtjes? Er zijn ook vakantieparken gelegen aan binnenlandse meren of waternetwerken. Bij vakantiepark Giethoorn kun je niet alleen door het ‘Venetië van het Noorden’ varen, er zijn daarnaast veel kleine plassen en meertjes bereikbaar. In Limburg kun je vanuit vakantiepark Maaspark Boschmolenplas het Maasplassengebied intrekken, een gebied van 3000 hectare bestaande uit grote en kleine plassen.

Huren of meenemen?

Natuurlijk vaar jij het liefst met een eigen boot. Maar kun je jouw boot lastig vervoeren? Of ga je deze zomer met een groter gezelschap op vakantie? Vraag dan naar de mogelijkheden van bootverhuur op het vakantiepark. Veel vakantiebestemmingen aan het water verhuren verschillende soorten boten en sloepen, geschikt voor diverse gezelschapsgroottes. Vergelijk de prijzen en bekijk of het makkelijker of goedkoper is om een boot te huren of om je eigen boot mee te nemen.

Neem je toch liever je eigen boot mee? Vergeet dan niet te checken of er bij jouw huisje een eigen aanlegsteiger zit. Zo kun je gemakkelijk en snel opstappen!

Extra waterpret met andere boottypes

Heb jij een paar waterratten in jouw gezin of ben je er zelf één? Naast varen zijn er genoeg andere mogelijkheden om te genieten van het water. Denk bijvoorbeeld aan een dagje kanovaren. Een leuk uitje met het gezin om samen het gebied te verkennen.

Bij vakantiepark Landal De Reeuwijkse Plassen kun je een elektrische sloep huren. Hier is geen vaarbewijs voor nodig en de boot glijdt stil door het water. Leuk om een keer uit te proberen! Of probeer bij vakantiepark De Potten eens een zeilboot uit voor een andere vaarervaring.

Ben jij helemaal toe aan een zomer op het water en wil je meer inspiratie opdoen? Hier vind je nog meer tips voor ultieme vakantiebestemmingen met de boot.