la Reserve Genève

Waypoints: La Reserve, Genève

In een luxe buitenwijk, ongeveer 3 kilometer van het centrum van Genève, ligt La Reserve Hotel, Spa and Villa Genève. Een heerlijke uitvalsbasis voor bergen en zeilen.

Het luxe hotel, gebouwd in de stijl van een hedendaagse lodge en ingericht door de internationaal befaamde hoteldesigner Jacques Garcia, ligt in een park van 4 hectare direct aan het Meer van Genève, lokaal beter bekend als Lac Léman. De meeste van de 23 kamers en 29 suites hebben uitzicht op het water, met aan de overkant van het meer de schitterende bergtoppen van de Zwitserse Alpen. De andere kamers kijken uit op het fraai begroeide park. Ook is er een aparte, strakke villa direct aan de kleine jachthaven, met drie slaapkamers voor wanneer je met meerdere mensen bent.

Van maart tot oktober brengt een boottaxivaart je in 10 minuten naar het centrum. De conciërge organiseert graag diverse activiteiten voor je die in de nabijheid van het hotel te doen zijn, van diverse watersporten op het meer tot wandelingen in de bergen of avontuurlijke rafttochten. In de winter liggen op ongeveer een uur rijden 11 skiresorts waar je een afdaling kunt maken. Twee schitterende skidorpen zijn Saint-Gervais-les-Bains en Le Grand-Bornand, beide in Frankrijk. Net aan de andere kant van de Franse grens liggen ook het hippe La Clusaz en Samoëns, het enige skiresort in Frankrijk dat het predicaat Nationaal Monument draagt.

Na een enerverende dag kun je een van de vele behandelingen in de spa boeken. Spa Nescens heeft een oppervlakte van 2.000 vierkante meter, waar zich ook een fraai, groot zwembad bevindt en een goed geoutilleerde fitnessruimte. Over het aanbod van eetgelegenheden hoef je je evenmin zorgen te maken; hun signatuurrestaurant Le Loti serveert heerlijke lichte, verfijnde gerechten uit de internationale keuken. De meeste gasten komen echter voor Le Tsé Fung, het enige Chinese sterrestaurant van Zwitserland. Lichtere maaltijden zijn te krijgen bij Le Café Lauren en bij mooi weer is er het heerlijke terras van Le Lodge.

Kamerprijzen vanaf 510,- CHF