Los Cauquenes

Los Cauquenes Resort + Spa + Experiences

In Waypoints nemen we u mee op reis naar heerlijke bestemmingen om aan de wereld te ontsnappen. Deze keer: Los Cauquenes in Ushuaia.

Volgens de inwoners is Ushuaia ‘el Fin del Mundo’. Hun bijzondere woonplaatst geniet grote bekendheid als start- en eindpunt van talloze cruises naar en van Antarctica, vanwege de beschutte ligging in het Beaglekanaal. Tegenwoordig begint de meest zuidelijke stad van de wereld ook populair te worden bij reizigers die tijdens hun verkenning van Argentinië het land van noord naar zuid willen doorkruisen. Ongeacht de reden van het bezoek is een van de beste plekken om er te verblijven bij Los Cauquenes Resort + Spa + Experiences, zo’n 15 minuten rijden ten westen van de stad. Het indrukwekkende houten hotel met privéstrand heeft 54 kamers en suites die panoramische uitzichten bieden op het Beagelkanaal en de achterliggende bergen. Vanuit de zee rijst hier de Andes op.

Los Cauquenes biedt tal van exclusieve en persoonlijke uitstapjes, waaronder een bezoek aan het aangrenzende Tierra del Fuego National Park, avontuurlijke trektochten over de Martial- en Vinciguerra-gletsjers en boottochten naar de voor het resort gelegen eilanden met hun eigen boot, de Akawaia. Na een enerverende dag kun je in de exclusieve Wine Bar terecht voor afternoon tea en – later op de dag – voor de heerlijkste cocktails. Of breng een bezoek aan hun volledig uitgeruste spa, waar een keur aan massage- en schoonheidsbehandelingen wordt aangeboden. Er is ook een (gedeeltelijk overdekt) zwembad en een hottub in de buitenlucht, met fantastische uitzichten hebt op de eilanden, en sportievelingen kunnen terecht bij de uitgebreide fitnessfaciliteiten.

De smaken van de omgeving proef je in het restaurant Reinamora, waar zowel internationale als lokale gerechten worden geserveerd. Probeer er de Tierra del Fuego krab en drink er een van de vele Argentijnse of Chileense wijnen bij die er op de kaart staan. Na een afzakkertje in de Wine Bar is het goed toeven in je knusse, maar stijlvol ingerichte kamer of suite, waar je de zon kunt zien zakken achter de bergen.

Kamerprijzen vanaf €100,- (wegens corona een stuk lager dan gewoonlijk), en met vele aanbiedingen voor een meerdaags verblijf via hun website: loscauquenes.com