Dit bijbootje voor een megajacht is langer dan uw jacht

Rosetti Superyachts heeft een nieuw schip van 55 meter lengte gepresenteerd. Het is zelf groter dan veel superjachten, maar is toch geen superjacht. Het is het bijbootje waarop het speelgoed kan meevaren.

Rosetti

U kent dat gevoel natuurlijk wel. Bent u met u superjacht op pad, maar uw zeilboot moet thuis blijven liggen. Tja, dat is toch jammer. En waar laat u uw nieuwe duikboot? Sneeuwscooters? Moeten die tijdens het varen in de sauna worden opgeslagen? Wat een totale armoe. Dan is het tijd om een Superyacht Support Vessel aan te schaffen.

Rosetti had al twee modellen, een van 38 meter en een van 65 meter. Nu komt er ook een versie van 55 meter bij voor de gemiddelde bedeelde multimiljardair. "Our 55m Support Vessel, conceived in collaboration with HydroTec, embodies the DNA of Rosetti Marino’s experience in the naval sector, offering the market a more comfortable and refined version of a commercial vessel, but preserving at the same time the core characteristics of safety and reliability at sea," aldus Ermanno Bellettini, Chairman en CEO van Rosetti Superyachts.

Op het schip kunt u extra bemanning kwijt, maar natuurlijk ook een berg speelgoed. Rosetti heeft het over tenders, helikopters, onderzeeërs, maar over containers vol met ander speelgoed of extra proviand voor als u echt niet aan land wilt komen. Bijvoorbeeld omdat u vlucht voor een pandemie (of een onvriendelijke juridische opsporingsdienst).

Dankzij de topsnelheid van 22 knopen kan het support vessel op uw superjacht vooruitvaren en alvast de speeltuin "deployen". Uiteraard heeft het support vessel ook een lounge en salon aan boord, want het moet natuurlijk niet te Spartaans zijn als u even aan boord komt om te kijken hoe het voetvolk aan het werk is.

Nieuws
  • Rosetti