Binnenkort te koop bij Domeinen: Drugssmokkelonderzeeboot [VIDEO]

In het Spaanse Malaga is dit weekend wel een heel bijzonder jacht gevonden. De agenten vonden bij een inval een onderzeeboot in aanbouw. Drugshandelaars gebruiken die schepen in de Caribbean om ongezien te kunnen smokkelen.

Smokkelboot

Waar drugssmokkelaars in onze contreien graag gebruik maken van zeiljachten om stiekem vrachten met cocaïne, marihuana en xtc het land in of uit te smokkelen, gebruiken ze in de Amerika's vaak snelle half onder water varende boten die moeilijk te zien zijn. Afgelopen weekend vond de Spaanse politie zo'n schip in aanbouw bij een inval in het Zuid-Spaanse Malaga.

De inval was een gevolg van een actie van Interpol met politieondersteuning in vijf landen, waaronder Nederland. Naast de onderzeeër vonden de agenten ook drie ton cocaïne, een hoop geld en dure gouden Rolex-horloges. Er werden 52 mensen opgepakt bij de operatie.

De onderzeeboot is niet echt lekker inzetbaar als jacht, er is maar één ruimte dus veel luxe vindt u er niet. Het is wel handig als u twee ton cocaïne mee wilt nemen, maar dat lijkt ons niet zo'n slim idee.

Nieuws
  • Policia Nacional
  • Policia Nacional