Heesen laat superjacht Altea te water in Oss

Het nieuwste jacht van Heesen uit Oss is afgelopen maand tewatergelaten bij de werf. Project Altea, of YN 19550, is vijftig meter lang en heeft een Fast Displacement Hull. Het schip wordt in juni dit jaar opgeleverd aan de koper.

Heesen Altea

Altea, met een lengte van 50 meter, is volledig gebouwd in aluminium en beschikt over een Fast Displacement Hull Form. Het bruto tonnage bedraagt net geen 500 GT. Het ontwerp is van Frank Laupman van Omega Architects en wordt gekenmerkt door een lange waterlijn, kamerhoge raampartijen en een krachtige profiellijn met een licht teruglopende boeg en robuuste spray rails.

Het schip is nog niet verkocht. De combinatie van haar Nederlandse herkomst, korte levertijd en het hoogwaardige interieurontwerp van Cristiano Gatto, maakt Altea tot het ideale jacht voor klanten die nog deze zomer in stijl willen varen. Altea is klaar voor levering in juni 2021.

Twee 1.080 kW (1.448 pk) MTU 12V 2000 M72-motoren geven Altea een topsnelheid van 19,5 knopen, en een actieradius van 3.750 zeemijl bij een kruissnelheid van 12 knopen. Deze prestaties en efficiëntie dankt het jacht aan haar FDHF rompontwerp en een diepgang van slechts 2,15 meter. Hiermee is Altea een van de snelste en meest economische motorjachten in haar klasse.

Zes verfijnde gastensuites bieden ruimte aan twaalf gasten, die in totaal bijna 350 vierkante meter aan interieuroppervlak tot hun beschikking hebben. Er zijn vijf vertrekken ingericht voor de negen crewleden. Cristiano Gatto heeft een rustgevend en warm interieur ontworpen, dat de nieuwe eigenaar volop mogelijkheden biedt om naar eigen smaak met verfijnde en moderne designitems aan te kleden voor een rijke, geraffineerde sfeer.

Na de commissioning van de systemen zal Project Altea de werf begin mei verlaten voor een reeks intensieve proefvaarten op de Noordzee.

Motorjachten
  •  Dick Holthuis