America's Cup ook na dag 2 in balans

Verdediger Emirates Team New Zealand en uitdager Luna Rossa Prada Pirelli waren vanmorgen weer niet in staat om elkaar goed te verslaan. Het betekent dat het ook na vier races nog enorm spannend blijft in de America's Cup.

America's Cup

Dit is waar iedereen op hoopte: twee teams die met elkaar in balans zijn. Emirates Team New Zealand (ETNZ) en Luna Rossa Prada Pirelli (LRPP) hebben beide twee races gewonnen in de America's Cup. Na de ietwat teleurstellende Prada Cup finale, waarin Luna Rossa in 7-1 gehakt maakte van INEOS Team UK zou een spannende America's Cup wel een verademing zijn. En nu krijgen we precies waar iedereen van droomde.

Race 1

Onder lichte omstandigheden met windsnelheden van 8 tot 10 knopen gaat de dag van start. LRPP weet zich voor de start al zo te manoeuvreren dat het de overhand heeft over ETNZ (waar Nederlander Carlo Huisman aan boord zeilt). De Italianen komen daardoor op volle snelheid uit de startblokken. LRPP weet zich zo gedurende de race steeds verder van ETNZ af te varen met op de finish een ruime voorsprong van 37 seconden.

Race 2

In de tweede race is het ETNZ dat dezelfde tactiek goed tot uitvoer brengt en meteen de Italianen onder controle heeft. Ze weten zich in de zes rondes van het parcours die volgen zelf tot 1:03 minuut voor de concurrenties uit te varen. Het resultaat dus in balans.

Morgen zijn de volgende twee races. Het goede nieuws voor iedereen ter plekke: het Covid-alarm gaat naar fase 1, waardoor er weer op alle parcours geracet kan worden, en er is weer meer publiek welkom. Hieronder ziet u de hele race terug. Later vandaag hebben we de samenvatting voor u online.

Nieuws
  • America's Cup
  • America's Cup