Spannend. America's Cup 1-1 na eerste dag

Na de eerste twee races in de 36e America's Cup hebben we eindelijk een echte strijd te pakken. Zowel Emirates Team New Zealand als Luna Rossa Prada Pirelli wonnen vannacht een van de regatta's.

America's Cup

Vannacht om 04:15 onze tijd, kwart over vier lokale tijd in Auckland, begon dan eindelijk de 36e America's Cup. Door de coronasituatie werd er alleen gezeild op "track E" die bij het eiland Waiheke ligt. Dat is ver weg van het land, waardoor er minder toeschouwers zullen verzamelen.

Race 1

De eerste race begon met Emirates Team New Zealand (ETNZ) aan de bakboordboei en Luna Rossa Prada Pirelli (LRPP) op de stuurboordboei. De Nieuw Zeelanders namen meteen de leiding en gaven die gedurende de race niet meer uit handen. Gedurende de race lag de ploeg steeds niet meer dan 300 meter voor. Op het laatste voordewindse rak liep de voorsprong echter uit naar 31 seconden.

Race 2

In de tweede race waren de rollen omgedraaid. LRPP pakte vanaf de bakboordboei meteen de leiding. Op alle zes de rondes lagen de Italianen voor op de Nieuw Zeelanders. Tegen het einde van de race liep ETNZ echter wel flink in, maar de Italianen wisten de leiding te behouden tot op de finish. Ze eindigden met slechts 8 seconden voorsprong.

Video

De hele race is hieronder te bekijken.

Nieuws
  • America's Cup