Nederlands fregat is nu [alweer] gerefit superjacht

Het voormalige marinefregat Hr. Ms. Piet Hein werd een aantal jaar geleden omgebouwd tot superjacht. Uiteraard was het schip voor een oliesjeik, want wie kan zoiets anders betalen? Vijf jaar later wilde de eigenaar alweer een refit. Het schip werd onlangs opnieuw opgeleverd bij Lürssen in Duitsland.

Yas Fregat

Van 1981 tot 1998 beschermde de F811 Hr. Ms. Piet Hein van de Kortenaerklasse de Nederlandse belangen ter zee. Na die tijd werd het schip verkocht aan de marine van de Verenigde Arabische Emiraten en voer het nog zeven jaar als Al Emirat in defensiefunctie. Toen kocht een oliesjeik het schip en liet het ombouwen tot superjacht YAS. De verbouwing duurde een flinke tijd, maar in 2015 was het schip klaar. Alleen de snelle waterlijn deed nog denken aan het fregat dat de basis was voor het schip. Van stealth is in het uiterlijk van het huidige schip nauwelijks nog te spreken. de grote glazen raampartijen op de dekken glinsteren je al van verre tegemoet.

Refit

Kennelijk was het na vijf jaar alweer toe aan een bezoek aan het dok, want de afgelopen maanden lag het schip in Hamburg. Bij Lürssen en Blohm+Voss kreeg het jacht alweer een nieuwe refit. Wat er allemaal gebeurd is, dat is niet bekendgemaakt, maar in ieder geval is er een nieuwe laag verf op de romp aangebracht. Het jacht ziet er weer schitterend en vooral glimmend wit uit.

Nieuws
  • Lürssen