Lengers Yachts breidt uit naar België

Lengers Yachts uit Muiden, heeft onlangs een vestiging geopend in het Belgische Knokke. Naast de verkoop van nieuwe jachten doet Lengers in België ook aan de verkoop van bestaande jachten voor haar klanten.

Lengers

Lengers is in Nederland en België dealer van Sanlorenzo, Bluegame, Prestige en Sacs. De nieuwe vestiging in Knokke wordt geleid door Philipe van de Ryse.

Doordat in Duitsland en Nederland de vraag in het topsegment van motorjachten de laatste jaren enorm is toegenomen, kwam de high-end, exclusief Yacht-Dealer handen tekort om ook de zuiderburen voldoende te kunnen bedienen. Die handen heeft Lengers nu wel, in de persoon van Philippe Van de Ryse: hij wordt Sales Director voor Lengers Yachts in België en neemt zo de dagelijkse leiding van het kantoor in Knokke-Heist Het Zoute op zich. Philippe was voorheen medeoprichter en zaakvoerder van 'Zoute Events', de organisator van het befaamde en mondaine oldtimer event 'Zoute Grand Prix' in Knokke-Heist. De jubileumeditie van dit oldtimerevent zag hij als een ideaal moment om afscheid te nemen. “Het was een mooi parcours, een schitterende ervaring, maar het was tijd om een nieuwe weg in te slaan”, aldus Philippe Van de Ryse. Die nieuwe weg kwam uit bij het familiebedrijf in Muiden. CEO Bas Lengers: “In België moet je een Belg zijn om er iets te bereiken, het gaat daar om mensen kennen. Met zijn uitgebreide netwerk en zijn werkervaring in Knokke en ver daarbuiten, is Philippe de juiste man op de juiste plek.”

Vanaf 1 juli 2021 gaan de deuren in Knokke open en mag de aankomende Belgische clientèle zich verheugen op een warme ontvangst. Lengers: “Daar worden de contacten gelegd en de interesse gewekt, vervolgens komt de klant naar Muiden of gaat hij met ons direct naar de werf in Frankrijk of Italië om te proefvaren.”

Eerder opende Lengers Yachts al vestigingen in Duitsland (Düsseldorf) en Spanje (Porto Calanova). Met de vestigingen in Muiden en het nieuwe kantoor in Knokke erbij heeft Lengers nu vier verkoopkantoren.

Lengers in Knokke
Lengers locatie in Muiden
Nieuws
  • Lengers Yachts