Sails and the City: Seattle

Zeearend

Shane Turnbull

Je hoeft maar even buiten Seattle te zijn om met volle teugen te kunnen genieten van de onbeschrijflijk mooie natuur. Een uitgelezen manier is een tocht per rubberboot over Skykomish River, onder deskundige leiding van Shane Turnbull. Naar keuze als familie-uitje óf het betere raftwerk voor gevorderden. De karakteristieke cowboy, die zo uit een boek van Karl May ontsnapt lijkt, is zeer ervaren en wijst onderweg op interessante details die menig landrot per definitie nooit zal opmerken.

Zo spotten wij hét symbool van de VS, de Amerikaanse zeearend, maar ook een echte lynx. Het is trouwens wel aan te raden om een paar waterdichte laarzen mee te nemen, want er kan wel eens een beetje water binnenboord stromen. Turnbull draagt zelf overigens nooit laarzen maar bewust Jezus-Nikes. “De kans is groot dat er water in mijn laarzen stroomt en dan word je heel snel koud,” aldus Turnbull. Skykomish River ontspringt in het Cascadegebergte om via Snohomish River uiteindelijk uit te monden in Possession Sound, een gedeelte van Puget Sound.

Watersporters kunnen er een motorboot of zeiljacht huren om Seattle en omgeving - waaronder Lake Union - te verkennen, maar dit is ook mogelijk met de bekende amfibievoertuigen uit WO II van Seattle Duck Tour. Wij kozen op onze beurt voor de Tillicum Village Dinner Cruise. Je vertrekt vanaf Pier 55 voor een vier uur durend arrangement naar Tillicum Village op Blake Island State Park. In het originele Longhouse wacht een heerlijke zalmmaaltijd, uiteraard bereid volgens oud Tulalip recept. Ondertussen geniet je van een dinershow, waarin met muziek en dans duidelijk wordt gemaakt dat het vertellen van verhalen bij de Native Americans een belangrijk onderdeel is van de opvoeding, wat tot op de dag van vandaag wordt gedaan.

Deadliest Catch

Lees verder op de volgende pagina...

Travel
  • Seattle en Alfred J. Boer