Luna Rossa Prada Pirelli wint Prada Cup

Na de races van vannacht is bekend wie er in maart om de America's Cup gaan strijden. Het Italiaanse team Luna Rossa Prada Pirelli neemt het (wederom) op tegen Emirates Team New Zealand. De Italianen versloegen vannacht voor de zevende keer de Britse uitdager INEOS Team UK.

Prada Cup

Het is niet gekomen tot dertien races in de Prada Cup. Al na acht races was bekend dat de Italiaanse Challenger of Record, Luna Rossa Prada Pirelli, er met de winst in de Prada Cup vandoor zou gaan. De Italianen hadden aan acht races genoeg om hun zeven overwinningen te behalen. Gisternacht won INEOS Team UK een van de twee matchraces, maar de overige zeven keer wonnen de Italianen. Vannacht was het dus ook twee keer raak op zee voor de kust van de Nieuw Zeelandse hoofdstad Auckland.

Het was afgelopen week nog maar de vraag of er gezeild zou gaan worden. Het corona-alarmniveau in Nieuw Zeeland was naar level 3 verhoogd, waardoor er sprake was van een lockdown. Daardoor werden de races die vanaf woensdag zouden plaatsvinden verplaatst. De Italianen wilden per se doorracen als het alarmniveau naar 2 zou worden verlaagd. Dat betekende races zonder publiek, maar ook dat Luna Rossa de winst op tijd zou binnenhalen. Daarmee hebben de Italianen nu alle tijd om zich voor te bereiden op de confrontatie met Emirates Team New Zealand.

Nieuws
  • America's Cup