Op de veiling: Het jacht van Virna Lisi

Superjacht Nordic Star is niet meer het jongste scheepje in de wereld, maar het kan dankzij een uitgebreide refit nog wel wat jaren mee. Kopen dus, want het wordt binnenkort geveild. En wie wil nou niet het jacht hebben waar ooit Frank Sinatra op was?

Nordic Star

Een superjacht dat beroemde sterren van de lang vervlogen dagen aan boord had? Dat is de Nordic Star die nu te koop ligt bij De Valk Brokers. Het jacht werd in 1978 bij CRN in Italië gebouwd voor filmster Virna Lisi. Sindsdien werd het goed onderhouden en een paar jaar terug ontving het schip een flinke refit.

Met 37,30 meter is het geen enorm jacht, maar dat maakt het schip goed met historie. Wat te denken aan Frank Sinatra, Anthony Quinn en Jack Curtis. Die heren waren ooit aan boord. Maar Wim Schimmel van YachtBid zegt: "Hoewel het natuurlijk al aanlokkelijk genoeg is om in deze beroemde voetsporen te treden, is het vooral een unieke ervaring om alle Italiaanse details, het handgevormde houtwerk, het bijzondere antiek en de unieke kunstwerken aan boord Nordic Star zelf te zien, voelen en aanraken. Saillant detail: Lisi heeft ieder meubelstuk onder heuphoogte laten afronden om haar kousen te sparen."

De vraagprijs voor het jacht, dat momenteel in de Al Hamra Marina & Yacht Club in de Verenigde Arabische Emiraten ligt, is $3,5 miljoen. Op de veiling is het openingsbod $500.000. Kijken kan nog op 13 en 15 maart of u doet gewoon een bod op basis van de plaatjes hieronder. Bieden kan hier.

Nieuws
  • YachtBid