Snel, vaar naar Nieuw Zeeland! Millennium Cup

De verplaatsing van de Millennium Cup van deze week naar het einde van maart heeft gevolgen voor de inschrijvingen. Die zijn namelijk weer geopend. Als u een superzeiljacht heeft, moet u als de wiedeweerga naar Nieuw Zeeland.

Millennium Cup

Eigenlijk zou de Millennium Cup, de zeilrace voor superjachten, afgelopen dagen worden gezeild. De race stond gepland voor 15 tot en met 18 februari. Helaas gooide de lockdown in Nieuw Zeeland roet in het eten. Door de verhoging naar Alert Level 3 kon er niks. Inmiddels is het Alert Level naar 2, maar de race is verplaatst naar 28 tot en met 31 maart.

Waar de Prada Cup aankomende nacht gewoon door gaat, blijven de superjachten officieel voor anker liggen. Althans, ze gaan niet racen. De verplaatsing heeft gevolgen voor het deelnemersveld. Hoewel vrijwel alle jachten ook aan het eind van maart mee kunnen doen, betekent de verplaatsing ook dat er mogelijk weer nieuwe jachten aan de deelnemerslijst worden toegevoegd.

Vanuit Nederland is het nogal onwaarschijnlijk om de overtocht te redden, maar wie zijn superzeiljacht al in Australië heeft liggen, kan in anderhalve maand best wel naar Nieuw-Zeeland varen. Op de website van de Millennium Cup zijn de deelnamevereisten te vinden voor de geïnteresseerden.

Holland's Glorie
  • NZ Millennium Cup