Ocean Race Europe finisht in Genua

In het zeilseizoen 2022-2023 staat de volgende Ocean Race op het programma. Dit jaar wordt er echter ook gevaren. Het nieuwe event Ocean Race Europe eindigt komende juni in Genua.

Ocean Race

De Italiaanse havenstad Genua is in 2023 de finishplaats van de aankomende Ocean Race. Voor die tijd mogen de Italianen echter ook een feestje organiseren voor de Ocean Race Europe, die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd.

"In The Ocean Race Europe we are realising a dream of many - a race between European cities with engaged fans and athletes achieving the extraordinary while driving change for a healthier planet." aldus Race voorzitter Richard Brisius. De race gaat dus tussen verschillende Europese steden en moet zo het draagvlak voor de Ocean Race vergroten en het gebeuren zichtbaarder maken. Daarnaast zegt Brisius: "We understand the importance of teamwork, and collectively we back the EU work for Green Transition, digitalisation and unity. Our friends and partners in Genova also really understand the value of the environment in helping to support the economy and well-being of people. We look forward to working together to make The Ocean Race Europe a success."

VO65 en IMOCA

De komende Ocean Race Europe is opengesteld voor de schepen van de VO65 en IMOCA-klasses. De start vindt plaats in mei in Bretagne aan de Franse westkust, en de finish is zoals gezegd in Genua in juni. Daarvoor is er ook nog een proloog op de Baltische Zee in het begin van mei.

Nieuws
  • The Ocean Race