Prada Cup vaart zaterdag door na lockdown

Na de lockdown-ruzie van gisteren is er weer goed nieuws uit het compound van de Prada Cup: de races kunnen doorgaan. Op 20 februari zeilen Luna Rossa Prada Pirelli en Ineos Team UK weer tegen elkaar in Auckland.

Prada Cup

Het was gisteren alle hens aan dek voor de regeltjesmensen in de zeilwereld. Nadat de Nieuw Zeelandse regering een lockdown had afgekondigd, dreigde de Challenger of Record (oftewel de verliezend finalist van de vorige America's Cup) zichzelf tot winnaar van de Prada Cup uit te roepen. Daarvoor had het uiteraard wel een reglementaire reden: als de lockdown te lang zou duren zouden de races niet op tijd klaar zijn om de voorbereiding op de finale om de America's Cup af te maken.

Met een voorsprong van vier overwinningen voor Luna Rossa, tegen nul voor Team UK, zit het er best wel in dat de Italiaanse ploeg er met de winst vandoor gaat. Het is alleen leuker als er ook daadwerkelijk gevaren wordt. Het goede nieuws is nu ook dat er weer gevaren kan worden. Aanstaande zaterdag worden de races voortgezet. Daarbij geldt Alert Level 2, wat inhoudt dat het toeschouwersdorp gesloten wordt. Daarnaast worden de parcours B en C niet gebruikt voor de zeilwedstrijiden.

De reden om die twee plaatsen niet te gebruiken is dat daar vaak grote mensenmenigtes bijeen komen. Verderop is minder te zien en dat verlaagt de kans op het overbrengen van het coronavirus.

Holland's Glorie
  • ┬ę COR 36 | Studio Borlenghi