Deze catamaran beschermt superjacht-eigenaren tegen corona

De Australische catamaranbouwer Incat Crowther komt met dé oplossing voor eigenaren van superjachten die corona vrezen: HAVEN.

Shadowcat Haven

Miljardairs die zich een superjacht kunnen veroorloven hebben geen last van de coronapandemie. Die liggen al dobberend op de Mediterranée of in de Caribbean in thuisquarantaine. Of niet, David Geffen? Want op hun comfortabele boot, ver weg van het gepeupel en het plebs, zijn de superrijken veilig voor het virus. Toch?

Nou, tot op zekere hoogte natuurlijk wel. Maar wat nu als je crew vervangen moet worden? Of er komen gasten langs? Hoe houd je je jacht dan virusvrij? De Australische catamaranbouwer Incat Crowther (anno 2005) heeft de oplossing bedacht voor dat moderne probleem

Een rots in de coronabranding

Op hun tekentafel ligt de splinternieuw ontworpen catamaran ShadowCAT HAVEN. De HAVEN is 68,2 meter lang, 15,5 meter breed en een rots in de branding voor eigenaren van gruwelijk dure bootjes die zich zorgen maken om hun gezondheid.

Want: ShadowCAT HAVEN fungeert als een drijvende brug tussen een varend jacht en de gevaarlijke, vaste wal. Nieuwe crew en nieuwe gasten melden zich – per boot of per helikopter – eerst op de HAVEN. Daar worden ze in het eigen lab getest op corona en desgewenst op andere virussen.

Is de virustest positief? Dan blijven de gasten of het personeel in quarantaine op de catamaran. Er is een luxe hospitaal en een tank met 10.000 liter drinkwater aan boord, dus de zieken zijn in goede handen. Zijn ze aan de betere hand, dan staan er jetski’s, een duikboot en een duikcentrum met decompressiekamer ter beschikking, ter lering en vermaak.

Dobberen zonder avondklok

Optioneel is een kwekerij op basis van hydrocultuur, zodat er geen verse groenten meer ingevlogen hoeven worden – scheelt weer een contactmomentje met de bezorger. Voorts is de ShadowCat HAVEN geheel voorzien van ‘nanotechnologische oppervlakken’ die bacteriën en virussen vernietigen.

Zo kunnen jachteigenaren in hun coronavrije-bubbel blijven, zonder dat er gevaar loert. Handig! Alleen, dan moet je natuurlijk wél beschikken over een superdeluxe jacht, anders heb je nog niks aan deze drijvende teststraat on steroids.

Dus: eerst maar even de jackpot winnen en een zeewaardig jacht kopen. Dan kun je binnenkort ook zorgeloos dobberen op zee – zonder avondklok