Chinezen houden van Italiaanse jachten

Zes prijzen voor Feretti binnen een paar weken. Ja, in China houden ze wel een Italiaans superjacht.

Feretti

Formeel zijn de Chinezen dan wel communistisch, maar dat betekent natuurlijk niet dat sommige mensen wat specialer zijn dan anderen. En daarom kunnen ook Chinese rijken zich laven aan de geneugten van een superjacht. Daarbij lijken de Italiaanse werven een tikje voorsprong te hebben. Wellicht door minder scrupules bij het leveren aan dubieuze rijken, of wellicht houden onze Nederlandse werven hun mond gewoon over de leveringen aan Chinese cliënten.

Hoe dank ook, bij Feretti doen ze niet moeilijk en zijn ze trots op de prijzen die ze in China winnen. De Italianen vielen de zes keer in de prijzen met hun jachten. Tijdens de Oceanway China Yacht Annual Awards waren vier schepen het beste.

De Ferretti Yachts 500 won Best Exterior Design (50ft-80ft), Riva 50 Metri werd Best Yacht of the Year (40-70m), Riva Dolceriva kreeg de award Best Yacht of the Year (30ft-50ft) en CRN Mimtee kroonde zich met Best Exterior Design (over 70m).

Alsof vier prijzen bij de ene awardshow niet genoeg waren, gooide ook Robb Report China nog wat prijzen naar de bouwers uit het land van de laars. Riva 88’ Folgore won Best of the Best in de categorie Yacht of the Year 2020 (below 100ft), tja, wat wil je dan nog meer? Nou, je kunt ook als compleet merk nog een prijs winnen. Ferretti werd Best Luxury Yacht Brand 2021 in de Chinese versie van Quote, Hurun. Dat is wel een ding, want die baseren zich niet op de redactie, maar op een enquete onder de lezers. We gaan er maar van uit dat dat ook de miljardairs zelf zijn.