Megajachtwerf Perini Navi failliet

De Italiaanse super- en megajachtenwerf Perini Navi is failliet. Al sinds vorig jaar was de werf in problemen door een verlies van 80 miljoen euro, maar de reddingpoging van investeerders is definitief mislukt.

Perini Navi

Slecht nieuws voor kopers van een nog in aanbouw zijnd schip van Perini: de werf is echt failliet. Na een recordverlies in 2019 werd het in 2020 niet beter bij het bedrijf. Het uitstel van betaling waaronder het bedrijf doorsudderde sinds begin vorig jaar is vandaag omgezet in een faillissement.

De bouwer van schitterende zeiljachten en motorjachten kreeg aanvankelijk hulp van een private equitypartij. Deze Blue Skye Group beloofde een overbruggingskrediet van €30 miljoen tegen een flinke rente van 12 procent. Het gaf de rechters in Lucca reden om nog even te wachten met het uitspreken van het faillissement. Begin februari verliep de termijn echter en was het verlies al opgelopen tot ruim €100 miljoen. Daardoor konden de magistraten niets anders dan het faillissement over de werf uitspreken.

Doorstart

Of er na het faillissement een doorstart komt is nog niet bekend. Wel blijken verschillende Italiaanse werven geïnteresseerd te zijn in de assets van Perini. Zo wil Sanlorenzo de locatie in Viareggio wel hebben en heeft de Ferretti Group wel oren naar de werf in marinestad La Spezia. The Italian Sea Group ziet ook wel wat in de hele boedel van Perini Navi.

Het is daarmee nog niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren. Het is wel waarschijnlijk dat de miljardairs die een schip in aanbouw hadden bij Perini nog even wat bij moeten storten om hun schip nog te kunnen krijgen.

Hier ziet u waarom de schepen van Perini zo in trek waren.