Huisman doet refit van superjacht Atlantide

Klassiek superjacht Atlantide uit 1930 is aangekomen bij Royal Huisman in Vollenhove. Daar krijgt het jacht een volledige refit voor eigenaar Jim Clark die eerdr al zijn J-Class zeiljacht Hanuman bij Huisman liet renoveren.

Atlantide

U bekijkt dit bericht via uw browser op internet en daarom mag u Jim Clark bedanken. Niet omdat u nu een bericht leest over een superjacht dat in Nederland wordt gerenoveerd, maar om Jim Clark. Hij is een van de mensen achter Netscape, wellicht herinnert u die naam nog uit de begindagen van het internet. Juist, hij is een van de vaders van het zichtbare internet dat we vandaag de dag zo gewoon vinden.

Enfin, genoeg gepraat over Jim, die met zijn vrouw Kristy eigenaar is van Atlantide, laten we naar het jacht kijken. Atlantide werd in 1930 gebouwd en was bedoeld als "volgboot" voor J-Klasse zeiler Shamrock. In 1940 was het een van de schepen die meevoer in Operation Dynamo, waarin Engeland in een aantal dagen 100.000 manschappen van het Britse leger redde door alles wat kon varen naar Duinkerken te sturen. De film Dunkirk is daar een getuige van.

Uiteindelijk komt het jacht in handen van Jim en Kristy Clark, die het schip nu in handen van Huisfit geven voor een refit. In 2020 had Huisman het -overigens in 2009 door Huisman gebouwde- J-klasse-jacht Hanuman van Clark al onder handen genomen. Nu is Atlantide aan de beurt. Clark heeft het schip eind 2020 aangekocht om het ook te gebruiken als bijschip voor zijn Hanuman. Zo krijgt Atlantide haar eigenlijk taak weer terug.

Atlantide arrives at Huisfit from Royal Huisman on Vimeo.

Nieuws
  • Royal Huisman