Sydney Hobart Race gaat gewoon [NIET] door

Terwijl Nederland in een volledige lockdown is geraakt, gaat de rest van de wereld juist weer een beetje. Australië en Nieuw Zeeland spannen daarbij de kroon. In Australië worden gewoon races gezeild. De Rolex Sydney Hobart Race bijvoorbeeld, die start op Tweede Kerstdag.

Sydney Hobart

Een mooi vooruitzicht voor zeilfans: de Rolex Sydney Hobart Race. De spectaculaire race van Australië naar Tasmanië wordt dit jaar gewoon gevaren. Uiteraard is er minder feestelijk gebeuren voor en achteraf, maar er gaan gewoon 78 jachten van start op 'Boxing Day'.

De 628 mijl lange race is in de afgelopen 75 jaar uitgegroeid tot een klassieker en een van de hoogtepunten van de zomer op het zuidelijk halfrond. Op Tweede Kerstdag is het dus weer tijd voor het spektakel dat start in de schitterende haven van Sydney, en dan via de Tasmaanse Zee en de zee-engte die Australië en Tasmanië scheiden, langs de oostkust van het eiland. Vandaar slaat de vloot 'rechtsaf' door Storm Bay en dan de rivier de Derwent op richting Hobart.

Update: Toch niet

Wat een gedoe dit jaar. De Sydney Hobart Race gaat toch weer niet door. De Tasmaanse grenzen zijn gesloten voor bezoek uit New South Wales, waar Sydney in ligt. Dat maakt het onmogelijk om te racen.