Heesen verkoopt Project Triton

Feestelijk nieuws uit Oss. Heesen Yachts heeft zijn project Triton verkocht. Het 55 meter lange jacht was al af, maar had nog geen eigenaar.

Heesen Triton

Zul je net zien: maakt Nautique een mooi artikel over een superjacht dat wel afgebouwd is, maar nog niet verkocht, wordt het meteen verkocht. We zullen maar zeggen dat we Heesen een handje hebben geholpen bij het vinden van een Amerikaanse koper voor de Project Triton. Heesen was voor eigen risico vast begonnen met de bouw van het schip in de hoop het halverwege de bouw te verkopen. Normaal gesproken lukt dat (zoals met Pollux), maar in dit geval dus niet. Gelukkig zat de werf niet lang met het afgebouwde schip.

Deze maand in Nautique:

Bij die strategie kan het echter voorkomen dat een jacht af is, maar nog niet verkocht. Uiteraard is dat niet de bedoeling, maar bij het 50 meter lange Project Triton is dat wel het geval. Terwijl de jongere (en langere broer) Project Pollux naar de proefvaarten ging, kwam het bericht dat het jacht een eigenaar had gevonden. Tegelijkertijd is de Triton helemaal klaar, maar heeft zich nog geen koper aangediend in Oss. Waarom? Aan het schip kan het eigenlijk niet liggen. Laten we een kijkje aan boord nemen.

Het exterieur van de Triton is getekend door de Britse studio Clifford Denn en het ziet er strak en modern uit. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door klassieke auto’s. Het verklaart de vloeiende lijnen die naar achteren steeds verder aflopen: als het ware een coupé.

Triton is het tweede schip in de Heesen-lijn van stalen schepen met een lengte van vijftig meter. De romp is gebouwd met rondspantbouw en heeft een bulbsteven. De waterverplaatsing van het jacht ligt onder de 500 GT. Met een topsnelheid van 15 knopen en een kruissnelheid van 12 knopen is het een behoorlijk snel schip. Met een brandstoftank van 60.000 liter heeft Triton een vaarbereik van 3.800 mijl (bij 12 knopen). Die voortstuwing komt van twee MTU 1.000 kW-motoren.

Lees de rest van het artikel in Nautique 4 2020.

Nieuws
  • Dick Holthuis