BOOT Düsseldorf: 'Wij gaan door in januari'

Hoewel de lockdowns in Europa iedereen zoveel mogelijk thuis houden, gokt de organisatie van BOOT Düsseldorf erop dat het in januari 2021 gewoon door kan gaan. De organisatoren maakten dat vanmorgen bekend tijdens een online persconferentie

BOOT Düsseldorf

De coronacrisis is nog steeds niet onder controle. In Nederland werden gisteren strengere maatregelen aangekondigd. In Duitsland is een gedeeltelijke lockdown van kracht en reizen tussen de twee landen worden afgeraden. Toch hoopt de beurs in Düsseldorf dat BOOT Düsseldorf in januaroi 2021 gewoon door kan gaan.

Maatregelen

Gewoon is overigens een understatement. Er zijn enorm veel maatregelen getroffen om te voorkomen dat de beurs een ramp wordt voor het coronavirus. Er zijn maximumaantallen bezoekers, er is veel ventilatie, mondkapjes zijn verplicht en uiteraard staan overal handreinigers. Er zijn ook 600 hygiëne-hosts aanwezig die ervoor zorgen dat exposanten en bezoekers zich aan de regels houden en zich veilig voelen. De maatregelen zijn al getest tijdens de Caravan Salon in september.

Exposanten

Er is een groot aantal exposanten geboekt voor de hallen in Düsseldorf. Vrijwel alle werven geven aan dat behoefte hebben om hun producten te tonen. Het zal natuurlijk voor het eerst zijn dat er weer eens een beurs wél doorgaat.

De definitieve beslissing om door te gaan met de beurs wordt overigens pas eind deze maand, begin volgende maand genomen. Het is nog de vraag of de huidige lockdown het aantal besmettingen weet in te dammen. Als de lijn duidelijk daalt, dan moet het in januari mogelijk zijn om door te gaan.

Nieuws
  • BOOT Düsseldorf