43wallytender is hier

De uitvinder van de hoekige motorjachten heeft een nieuweling gelanceerd. de 43wallytender stapt in de voetsporen van de Wallytender, WallyOne en 47wallypower. Het 43 voet lange schip heeft een vernieuwende opstelling.

43wallytender

Wally bouwt al decennia de opvallende hoekige motorjachten die inmiddels overal rondvaren. De Monegaskische werf heeft met de 43wallytender een nieuwe loot aan de stam. Nieuw is de combinatie van zowel een walkaround als een "gesloten" cockpit. Daardoor ontstaat er op het voordek en op het achterdek een groot oppervlak, terwijl in het midden toch een redelijk beschermde plek is.

Het beschutte middengedeelte waar de stuurstand is, biedt ook toegang tot het interieur. Wally noemt het schip een Zwitsers zakmes voor de zee. Het biedt ruimte om te slapen, het is een zonneterras, maar het kan ook 12 personen op een snelheid tot 40 knopen van A naar B vervoeren. Voor de voortstuwing zorgen twee 380pk sterke Volvo Penta dieselmotoren, om de hoogste snelheid te behalen moet u echter de optie van twee 440pk motoren aanklikken.

Uiteraard heeft het schip allerlei luxe voorzieningen als een hydraulisch bediend anker, LED-dekverlichting, de T-top is van koolstofvezel en vleugels die kunnen openklappen om een groter achterdek te creëren.

Het schip werd in september van dit jaar op een privé-event in Monaco getoond. De bouw gebeurt op de Wally-werf in het Italiaanse Forlì.