DutchSail 69F naar Italië voor Grand Prix Sardinia

Halverwege november is Sardinië het decor van de Grand Prix Sardinia, waar Team DutchSail - Janssen de Jong aan gaat meedoen. Het jonge team is gisteren afgereisd naar Italië om zich drie weken lang voor te bereiden.

Dutch Sail

De spectaculaire beelden van de foilende Janssen de Jong 69F kunnen u de laatste maanden nauwelijks zijn ontgaan op de sociale media. Het spectaculaire schip werd in september gedoopt en vliegt sindsdien over het water bij de Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereeniging in Muiden.

De komende weken kunt u de ploeg echter niet zien in het Noord-Hollandse water. De bemanning is verkast naar Sardinië om zich daar voor te bereiden op de Grand Prix Sardinia. Daar trainen de zeilers op het matchracen. Coach Pieter-Jan Postma: "Het matchracen doen we echt om de tactische vaardigheden omhoog te schroeven. Bij het matchracen vaar je één tegen één, boot tegen boot. De ervaringen en het niveau binnen het team waren daar voordat we begonnen behoorlijk verschillend in. Maar met de hulp van Annemiek en Dirk-Jan hebben we dat in een relatief korte tijd naar het niveau van nationale top gekregen. De basis, het fundament is gelegd en staat stevig. Vanuit daar kunnen we weer verder gaan bouwen."

Team DutchSail bereidde zich aanvankelijk voor op de Youth America's Cup in het New Zeelandse Auckland. Helaas is die wedstrijd vanwege het coronavirus afgelast.

Nieuws
  • Sander van der Borch / Team DutchSail