Maserati Multi 70 vaart rechtstreeks naar start in Malta

Op zaterdag start de Rolex Middel Sea Race in Malta. Maar liefst 57 schepen komen aan de start bij de race en het team van Maserati heeft bijzondere maatregelen tegen het coronavirus genomen: ze varen vanuit Sicilië rechtstreeks naar de start in Malta en leggen niet eerst aan.

Maserati

Eindelijk wordt er weer een beetje geracet met zeiljachten. Jammer genoeg is het nog steeds zonder de gebruikelijke gezelligheid en drukte in de havens, maar gelukkig komen de schepen weer op het water. Dit weekend start de Rolex Middle Sea Race vanuit de Maltese hoofdstad Valetta. Van daar uit gaat het tegen de klok in om Sicilië, Favignana, Pantelleria en Lampedusa heen. De hele tocht is zo'n 608 mijl.

Maserati Multi 70 vaart in het veld van de multihulls en heeft daarin tegenstand van MOD 70 Mana (voorheen Spindrift), Antoine Rabaste in zijn 80’ Ultim’Edition 2, de 63’ Shockwave, de Multi 50 Primonial en de catamaran Outremer 55 Light Asia.

De Maserati heeft stuurman Giovanni Soldini en een crew van zeven ervaren zeilers. Opvallende naam tussen de bemanning is die van John Elkann, de CEO van Fiat Chrysler Automobiles, het moederbedrijf van Maserati.