Voordelen van huren van jacht voor luxe vakantie

Waar de één dol is op een actieve vakantie in de natuur, houdt een ander meer van sightseeing tijdens een citytrip. Combineer je beide manieren van vakantie vieren en voeg je daar nog een luxe sausje aan toe? Dan krijg je een luxe vaarvakantie op een jacht waarbij je zowel natuur als steden aan kunt doen.

Zeilboot huren

2020 was hét jaar in Nederland waarin men massaal op het water te vinden was; de coronacrisis en alle maatregelen die daarbij kwamen kijken, zorgden ervoor dat steeds meer Nederlanders een boot huurden. De verwachting is dat dit ook volgend jaar nog grotendeels zo gaat zijn. Ga volledig coronaproof op vakantie en huur een jacht! In dit artikel lees je meer over de voordelen van het huren van een jacht voor een luxe vakantie.

Ontzettend veel keuze in huren van een jacht

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een jacht (met of zonder bemanning) te huren, zul je zien dat je heel veel keuze hebt in voor wat voor een boot je gaat. Misschien maakt dat je keuze een beetje lastig, maar op die manier is er wel voor iedereen een perfecte boot te vinden. Hierbij maakt het niet uit hoeveel ervaring je op het water hebt. Je kunt namelijk niet alleen kiezen voor een eigen jacht voor een week of twee; je hebt ook nog eens de keuze of je voor een boot met bemanning gaat.

Op die manier maak je het huren van een jacht zo duur of goedkoop mogelijk zoals je zelf wilt. Ga er in ieder geval altijd even goed voor zitten: een jacht huren is niet moeilijk, maar vergt wel de nodige aandacht. Er zijn altijd extraatjes waar je op kunt letten om geld te besparen; of misschien wil je die extraatjes juist wel tijdens een verdiende vakantie. Denk bijvoorbeeld aan WiFi, air conditioning, televisies, een extra boot, waterspeelgoed en ga zo maar door.

Veel vrijheid tijdens je vakantie op een jacht

Een ander groot voordeel van het huren van een jacht is het feit dat je ontzettend veel vrijheid hebt. Je kunt eigenlijk gaan en staan waar je maar wilt - maar dan uiteraard wel op het water. Bij bedrijven die jachten verhuren zijn de mogelijkheden vaak eindeloos. Ontdek de vele eilanden in Kroatië of vaar als een koning door de Noorse fjorden! Het zijn vooral de grotere verhuurbedrijven die verschillende bases hebben verspreid over de wereld. Je kunt dus specifiek op zoek gaan naar een bepaald land of gebied of juist kijken waar je een jacht kunt huren die binnen jouw budget valt.

Op die manier is er van alles mogelijk en kun je je jachtvakantie precies zo invullen zoals jij dat wilt. Dat maakt een vakantie op een jacht heel flexibel en vooral heel persoonlijk. Bij een gemiddeld hotel is dat vaak wel anders. Daar moet je het meestal doen met wat er te vinden is en kun je een kamer niet naar je persoonlijke wensen inrichten met bijvoorbeeld WiFi-apparatuur of een luxe keuken. Ga voor jezelf wat je absoluut wel en niet per se zou willen tijdens een vakantie op een jacht en er zal aan niets ontbreken. Bij de meeste verhuurders is er heel veel mogelijk op het gebied van luxe.

Optimaal vakantie met een bareboat met schipper

Heb je geen ervaring met varen of ben je echt aan een ontspannen vakantie toe zonder dat je zelf al te veel hoeft te doen? In dat geval kun je, zoals we hierboven beschreven, een jacht met bemanning huren. Een bareboat met schipper huren is echt een heerlijk onvergetelijk avontuur. Je kunt hierbij kiezen voor een schipper die enkele dagen meegaat om je op weg te helpen of voor een volledige bemanning die alles tot in de puntjes verzorgt tijdens de hele reis. Kies je voor dat laatste dan hoef je over het algemeen écht nergens meer aan te denken.

Overal wordt namelijk aan gedacht: het eten wordt verzorgd, de kamers worden schoongemaakt en je wordt gebracht naar de mooiste plekken van het vaargebied waar je bent. Terwijl je een boekje leest op het dek worden de drankjes klaargemaakt of zorgt de bemanning ervoor dat er kano’s klaarliggen. In de avond kun je tijdens zonsondergang in alle rust en privacy samen genieten. Kortom: varen met bemanning biedt alles voor een heerlijke ontspannen vakantie. Wil je echter liever zonder extra mensen aan boord het water op gaan? Huur in dat geval een jacht zonder bemanning en wie weet wordt het de reis van je leven.

Yacht Life
  • Karla Car