NEEL Trimarans borduurt voort op successen

Hoewel in april de jaarlijkse International Multihull Show in La Grande Motte (FR) moest worden afgelast, hebben de organisatoren de gebruikelijke verkiezing van de ‘Multihull of The Year’ toch laten doorgaan.

NEEL

Zo werd de NEEL 47 (profiel in Nautique 1, 2020) in de 40 - 50 voet klasse, gekozen als ‘Multihull of the year 2020’. Uit een panel van 10.000 stemmers bleek de NEEL 47 veruit favoriet. Daarmee volgt de 47-voeter het voorbeeld van de NEEL 51 die twee jaar geleden dezelfde titel in de wacht sleepte. Volgens de jury is dit succes te danken aan de ‘succesvolle combinatie van een bijzonder comfortabele leefruimte aan boord met een ongeëvenaard vaargedrag op zee’. Dat vaargedrag van de NEEL 47 werd nog eens onderstreept doordat het jacht als eerste eindigde in de trans-Atlantische ARC+. Intussen zijn van de nieuwe NEEL maar liefst 30 exemplaren besteld en de werf laat weten dat in de nieuwe productiehallen nu elke drie weken een 47 voeter van de band rolt. Lange wachttijden voor de nieuwe eigenaren zijn dus niet aan de orde. De productielijn van de eveneens populaire NEEL 51 kan in 2020 elke zes weken een nieuw jacht leveren.

Nieuwe modellen

Maar er is meer nieuws van deze jonge werf. Woordvoerster Barbara Bruneel laat ons weten dat er in La Rochelle inmiddels hard wordt werkt aan twee nieuwe modellen die in 2021 worden gepresenteerd: een motorjacht dat de omgekeerde merknaam krijgt ‘LEEN 56’ en een kleiner zusje van de bestaande serie zeiljachten, de NEEL 43. De kleinste telg krijgt, net als grotere NEELs, twee ruime tweepersoons hutten bovendeks en in de drijvers kunnen nog vier extra slaapplaatsen worden gerealiseerd. Daarmee bestaat de hele range NEEL trimarans uit 5 zeiljachten van 43, 45, 47, 51 en 65 voet en twee motorjachten van 56 en 72 voet.

Holland's Glorie
  • Hans Brouwers