Heesen laat 55 meter lange Project Pollux te water

Met zes hutten die ruimte bieden aan maximaal twaalf gasten is de Project Pollux een flink superjacht. Het schip ging afgelopen maand in Oss te water op de werf van Heesen Yachts.

Heesen Project Pollux

Heesen Yachts heeft de 55 meter Staalserie opnieuw ingedeeld en de Project Pollux is het tweede schip dat volgens de nieuwe opzet wordt gebouwd. Aan boord is ruimte voor twaalf gasten, die in zes suites verblijven. De grootste daarvan, uiteraard voor de eigenaar gereserveerd, is 82 vierkante meter groot. Het interieur is ontworpen door Bannenberg & Rowell, dat regelmatig voor jachten van Heesen tekende. Daaronder dat van de meervoudig bekroonde Galactica Star (nu genaamd Illusion) en de 47 meter lange Lady Petra (nu genaamd Odyssea), die voor de grondlegger van de werf is gebouwd.

Dankzij twee MTU dieselmotoren (beide Tier III) en een efficiënte Fast Displacement romp, haalt het jacht een topsnelheid van 15,5 knopen, terwijl een opzienbarende actieradius van 4.500 zeemijlen bij 13 knopen mogelijk is. Dankzij deze uitzonderlijke prestaties is Project Pollux een van de meest efficiënte jachten in haar klasse.

Motorjachten
  • Karel Ham