MINI John Cooper Works Countryman is nog steeds maxi

De leukste MINI's heten John Cooper Works en de handigste MINI heeft zojuist de JCW-behandeling ontvangen. Maak kennis met de MINI John Cooper Works Countryman. Handig, groot en snel.

MINI JCW Countryman

Hij wordt gebouwd in Nederland, maar het is een op en top Brit met Duitse kwaliteit. Ondanks de Brexit dus een stukje Europese samenwerking. De MINI Countryman ontving een tijdje terug een facelift en nu is de krachtigste variant ook aan de beurt. Met 306 pk en vierwielaandrijving is de John Cooper Works Countryman een vlotte verschijning op de weg. Bij het stoplicht sprint de auto in 5,1 seconden weg (naar de honderd kilometer per uur)

De viercilinder turbomotor van de Countryman is via een achttraps Steptronic automaat aan de vier wielen verbonden. Dankzij de mensen van John Cooper Works is het onderstel afgesteld om goed te werken op de weg, het circuit en naast de weg.

Meest opvallende vernieuwingen aan de auto zijn te zien aan het exterieur. De achterlichten hebben nu ook de Union Jack-achterlichten die we al kenden van de 'gewone' MINI. Ook de koplampen hebben een aangepast design meegekregen. Meest opvallend zijn wellicht de grotere uitlaatpijpen waardoor de sportuitlaat uitblaast. Ze zijn nu 9,5 centimeter dik geworden.

De nieuwe MINI John Cooper Works Countryman staat vanaf november bij de dealers.