Gigajacht Lana: 107 meter plezier van Benetti

Als een superjacht of megajacht niet voldoet aan de eisen van u en uw zestien beste vriend(inn)en? Dan moet u een gigajacht hebben, dat is duidelijk. Benetti levert ze, bijvoorbeeld deze M/Y Lana die afgelopen week aan de eigenaar werd overgedragen.

Benetti M/Y Lana

Qua timing is Benetti precies op tijd met het afleveren van de M/Y lana. Het 107 meter lange gigajacht met een tonnage van 3.900 gigaton is klaar voor de zomer in de Middellandse/Adriatische/Egeïsche Zee. Het schip is meer dan honderd meter lang en heeft een breedte van 15,2 meter. Naast de eigenaar kunnen nog 11 gasten mee op het schip. Er is ruimte bijna drie keer zo veel crew: 34 manschappen om het de gasten aan niets te laten ontbreken.

De (vooralsnog anonieme) eigenaar is natuurlijk blij met zijn nieuwe speeltje: "I am absolutely satisfied with the work done by Benetti and Imperial together. “LANA” represents a statement of building excellence, every technical feature, every aesthetic element, every single detail was executed to perfection. I am glad we all made this way to prove a new level of Italian shipbuilding industry."

Uiteraard heeft het schip alle luxe aan boord. Er is een hammam, sportzaal en een massagezaal. De gasten kunnen aan boord worden gezet op het helipad. En in de lounge is een vleugel neergezet zodat een pianist livemuziek kan verzorgen aan boord.