Annemieke Bes stapt uit Team AkzoNobel

De Nederlandse zeilster Annemieke Bes verlaat Team AkzoNobel. Het lijkt er niet op dat de zeilster de Volvo Ocean Race aan zich voorbij laat gaan, ze is inmiddels in gesprek met een ander team.

Annemieke Bes

Bes heeft als ambitie om de gehele race te zeilen, dat is wat AkzoNobel niet kan garanderen voor de zeilster. Simeon Tienpont wil iedere etappe met de beste combinatie starten en daar past Bes niet altijd bij volgens de schipper. 'De Volvo Ocean Race is een van de moeilijkste plekken om jezelf te bewijzen,' zo begint schipper Tienpont. 'Het is ongetwijfeld een van de zwaarste testen voor teamsporters. Ik moet er zeker van zijn dat ik voor de komende race de juiste mensen op de juiste plaats heb. Daarmee is het onmogelijk om iedereen een basisplaats te garanderen in elke etappe. Daarom hebben we in overleg besloten om uit elkaar te gaan, zodat Annemieke een team kan vinden dat bij haar ambities past.'

Nieuw team

Van Annemieke Bes is nog geen reactie op haar vertrek. De geruchten gaan dat zij in gesprek is met Team Sun Hun Kai/Scallywag, het enige team dat nog geen vrouw in de selectie heeft. Het team wil het nog niet bevestigen, naar vermoeden omdat de onderhandelingen nog niet afgerond zijn. Bes staat officieel nog tot het eind van de maand onder contract bij Team AkzoNobel.