Team Brunel als tweede in Alicante voor start Volvo Ocean Race

De zeilers van Team Brunel arriveerden donderdag 12 oktober rond half 4 in de ochtend als tweede boot in Alicante voor de start van de Volvo Ocean Race.

Team Brunel

Team Brunel kwam in de proloog vlak na het Spaanse Mapfre binnen en ruim voor de andere vijf deelnemende boten. De vloot was zondagmiddag vanuit Lissabon vertrokken. 

Bekking tevreden met resultaat

Schipper Bouwe Bekking was bij aankomst in Alicante tevreden met de tweede plaats: “We hebben een goede wedstrijd gevaren, het was een race die gekenmerkt werd door lichtweer. Voor ons was het de eerste keer dat we echt met de nieuwe zeilen voeren. Daarnaast waren we bijna compleet. Ook dat is nog niet heel veel voorgekomen in de voorbereiding."

Team Brunel en het Mapfre kozen maandagmiddag al vroeg voor een andere koers dan de rest van de teams. Waar de rest ervoor koos om de open zee op te gaan bleven Team Brunel en Mapfre relatief dichtbij de kust.

Bekking: "Al met al zijn we heel tevreden met hoe we gevaren hebben. We hadden een tactisch plan. Aan dat plan hebben we ons gehouden en dat pakte goed uit. Het was fijn dat Mapfre hetzelfde plan bleek te hebben waardoor we niet het hele stuk alleen hebben gevaren. En ons hebben kunnen meten op zaken als bootsnelheid. We hebben zeker weer wat dingen geleerd en gezien. Maar overal ben ik blij met hoe het gegaan is."

Ingekorte proloog door gebrek aan wind

Nadat zondagmiddag de start door een gebrek aan wind op open zee had plaatsgevonden was Race Management genoodzaakt om de vloot woensdag bij de verplichte gate ter hoogte van Cabo de Gata te finishen. Waarna de vloot op de motor de laatste 120 mijl richting Alicante aflegde.