Eén week, zeven sloepen & tenders: De Aluqa Abalone 28

Deze week lichten we elke dag een nieuwe sloep of tender uit die afkomstig is van Nederlandse bodem. Nummer vijf van deze week is de tender Aluqua Abalone 28.

Aluqua Abalone 28

Nummer vijf van deze week is de tender Aluqua Abalone 28, dit jaar uitgeroepen tot HISWA Motorboot van het Jaar. Karl Haagen, directeur en eigenaar van Aluqa, over zijn winnende tender.

‘Alqua is ontstaan vanuit de behoefte van mijn metaalbedrijf, Esteq Metaal & Techniek. We wilden graag een eigen product en hebben lange tijd gezocht naar iets wat de hele organisatie raakt. Ik heb zelf altijd al wat met water gehad. Zo is deze Aluqa ontstaan, waar we vanaf het tekenen tot aan het afmonteren bedrijfsmatig bij betrokken zijn. Onze tenders moeten kwalitatief hoogstaand en betrouwbaar zijn, de prijs-kwaliteitverhouding moet goed zijn en de uitstraling moet het “wow”-effect geven. We maken geen 100 tenders in een dozijn, maar een boot naar de wens van de klant die de details helemaal zelf kan invullen.

In eerste instantie richten wij ons op de Europese markt. Uiteraard is Nederland daar een onderdeel van, maar we zijn ook in gesprek met klanten in Zwitserland, Duitsland, Ibiza en andere plekken rond de Middellandse Zee. We hebben zelfs een klant in San Francisco!’

U leest het volledige interview in het nieuwste nummer van Nautique, hier te bestellen.