Eén week, zeven sloepen & tenders: De Nieuw Sloep

Deze week lichten we elke dag een van de mooiste nieuwe sloepen of tenders uit die afkomstig zijn van eigen bodem. Vandaag de De Nieuw Sloep.

De Nieuw Sloep

We starten met De Nieuwe Sloep van Wiersma Yachting. Deze sloep wordt gemaakt van de beste materialen, met de unieke mogelijkheid voor de bouwer om mee te werken aan de bouw van een eigen sloep. Passie voor duurzaamheid, innovatie en ambacht, daar draait het om bij Jan Jaap Wiersma, eigenaar en directeur van Wiersma Yachting.

‘Wiersma Yachting is 1,5 jaar geleden opgericht, maar al veel langer zijn we bezig met het bouwen van boten en sloepen. We deden dit altijd in de hobbymatige sfeer, totdat twee jaar geleden iemand mij vroeg een elektrische sloep te bouwen. Het werd al vrij snel een serieuze business. We zijn een jong bedrijf, maar hebben wel veel ervaring in elektrisch aangedreven transport en de botenbouw. We hebben bijvoorbeeld een scheepstimmerman die al 20 jaar in de botenbusiness werkt. We gaan altijd voor mooie materialen - zo gebruiken we echt teak en mahonie - en alle producten die wij gebruiken komen van Nederlandse bodem.’

Het bouwen van een eigen boot is voor velen een droom. Bij Wiersma Yachting kan dit in samenwerking met het Ambachtelijk Botenbouw Centrum werkelijkheid worden. Meer weten? U leest het volledige interview in het nieuwste nummer van Nautique, hier te bestellen.