Eén week, zeven sloepen & tenders: De VQ32

Deze week lichten we elke dag een van de mooiste nieuwe sloepen of tenders uit die afkomstig zijn van eigen bodem. Vandaag de VQ32.

Vanquish 32

De een na laatste boot die we uitlichten is de VQ32. Na de verkoop van zijn machinefabriek was Tom Steentjes op zoek naar een boot die bij hem past: snel, wendbaar, modern en van aluminium. Geen werf kon hem dat leveren, dus hij besloot zelf een dergelijk product te ontwikkelen. Vanquish Yachts was geboren.

‘Mijn ambitie was een bootconcept te ontwikkelen dat echt iets toevoegt aan wat er momenteel op de markt te koop is. En dat sneller, beter en simpeler gebouwd kon worden. Maar ik besefte dat alleen door zelf aan de slag te gaan je van je fouten leert en alle ins en outs van je boot te weten komt. Zo is de VQ32 ontstaan.

'De jachten zijn door hun vorm direct herkenbaar. Ze zijn volledig van aluminium waardoor we alle wensen van de eigenaar kunnen invullen. Daarbij kan het wat ons betreft niet gek genoeg. De VQ50 is waarschijnlijk het kleinste motorjacht met een tendergarage. Ook weer een speciale wens van een eigenaar. Volledig custom built motorjachten worden eigenlijk alleen vanaf zo'n 100 voet gebouwd, wij bouwen ze al vanaf 32 voet. Het extravagante Vanquish-ontwerp is niet alledaags, waardoor we vooral individualisten aanspreken die iets bijzonders willen. Met een Vanquish val je nu eenmaal erg op en dat wil niet iedereen.’

Meer weten? U leest het volledige interview in het tweede nummer van Nautique, hier te bestellen.