Eén week, zeven sloepen & tenders: De Wajer 38

Deze week lichten we elke dag een nieuwe sloep of tender uit die afkomstig is van Nederlandse bodem. Vandaag de Wajer 38.

Wajer 38

We sluiten de week af met de bijzondere tenders van Wajer & Wajer Yachts, een bedrijf dat in 1992 werd opgericht door Dorus Wajer. Destijds stond de werf voornamelijk bekend om de Kapiteinssloep, inmiddels ligt de focus van vader en zoon Wajer op de snelle, open dagboot. Dries Wajer vertelt over het familiebedrijf en hun bijzondere boten.

‘Het feit dat wij een familiebedrijf zijn heeft zeker bijgedragen aan ons succes. Mensen vinden ons een leuk bedrijf. En we zijn een bijzonder bedrijf; er wordt niet veel in dit segment gebouwd in Nederland. Maar onze belangrijkste succesfactor is dat we onze afspraken nakomen en kwalitatief een topproduct hebben, waardoor onze klanten tevreden zijn. Natuurlijk vinden mensen het leuk om vader en zoon te zien, maar je moet ook waarmaken wat je zegt.

Onze boten zijn technisch gezien heel vernuftig en vooruitstrevend. Ook design is een hele belangrijke pijler. Wij ontwerpen een boot die in eerste instantie gemaakt wordt om mooi te zijn en daarna kijken we naar de praktische aspecten die daarbij komen kijken. Wij reppen niet te veel over slaapkamers, magnetrons en combi-ovens. De meeste van onze boten worden gekocht als mensen ze voor het eerst zien, want dan vinden ze hem gewoon heel erg mooi, en daar spelen wij op in. Een belangrijke producteigenschap is natuurlijk ook de performance. Onze boten zijn vooral heel leuk om te varen op dezelfde manier waarop je plezier beleeft aan het rijden in een sportauto. Veel grote boten worden saai, dat is bij de Wajer 38 en straks ook bij de nieuwe 55 zeker niet het geval.

Wajer & Wajer Yachts hebben naast de Wajer 38 ook de Wajer 37 en de 38S gelanceerd. Binnenkort volgt de Wajer 55. Meer weten? U leest het volledige interview in het nieuwste nummer van Nautique, hier te bestellen.