Eén week, zeven sloepen & tenders: Waterdream 850

Deze week lichten we elke dag een nieuwe sloep of tender uit die afkomstig is van Nederlandse bodem. Vandaag de Waterdream 850.

Waterdream 850

Waterdream begon in 2012 met de ontwikkeling van de Waterdream 800, inmiddels zijn hier een tenderboot en twee extra sloepen bijgekomen. We spraken Bernhard van Oranje, oprichter van Waterdream, over de bijzondere sloep en zijn eigen favoriete manier van varen.

‘Ik heb altijd, van jongs af aan, gezeild en veel op het water gezeten. We gingen vaak in Friesland op vakantie en daarna heb ik ook bijna altijd zelf een boot gehad. Ik vind de sloep de prettigste vorm van varen, omdat je relatief centraal zit en veel leefruimte op de boot hebt in verhouding tot bijvoorbeeld de speedboot. Maar omdat de vaareigenschappen van de sloep vaak niet goed zijn zocht ik naar een combinatie van de vaareigenschappen van de speedboot en de fijnste leefomstandigheden op het water. Die vind je, zeker bij een dagboot, in de sloep. De combinatie die ik zocht kon ik niet vinden dus ben ik zelf gaan ontwikkelen.’

De Waterdream 850 is het nieuwste model van Waterdream. Meer weten? U leest het volledige interview in het nieuwste nummer van Nautique, hier te bestellen.