Eén week, zeven sloepen & tenders: BK 880

Deze week lichten we elke dag een nieuwe sloep of tender uit die afkomstig is van Nederlandse bodem. Vandaag de BK 880.

Brandkuip 38

Vrienden Thomas, Tijmen en Ebbe voeren een aantal jaren geleden door Amsterdam, waar ze zich ergerden aan de staat van de bootjes in de grachten. Als oplossing ontwierpen ze zelf een boot. Tijmen Blauwkuip praat ons bij over Brandkuip’s nieuwste tendersloep, de BK 880.

‘Wij misten op de markt iets wat betaalbaar en toch modern is. Die combinatie is moeilijk te vinden: wat je vaak ziet is dat je voor een beetje moderne speedboot of sloep meteen de hoofdprijs betaalt. Tegelijkertijd zochten we ook iets wat goed aan de eisen van de Nederlander zou voldoen. Je wilt rustig kunnen toeren maar ook af en toe een stukje hard kunnen varen, want aan het einde van de dag gaat het negen van de tien keer regenen en dan wil je snel naar huis. En je wilt lekker kunnen zwemmen. Vandaar dat we zo'n open spiegel een must vonden voor de BK 880, om dat contact met het water te kunnen hebben. Het mooie aan dit schip is dat je niet beperkt bent tot één vaarlocatie. Je hebt de luxe om je snel te kunnen verplaatsen en vervolgens het gevoel van de sloep terug te krijgen op het moment dat je op je bestemming bent aangekomen. Dat is het grote voordeel van een snelle tender.’

De nieuwste tendersloep is de BK 880 en is voornamelijk uit aluminium gebouwd, waardoor hij erg licht is. Meer weten? U leest het volledige interview in het tweede nummer van Nautique, deze kunt u hier bestellen.