Kroes en Duits openen Hiswa te water

Volkszangers en watersporters Wolter Kroes en Frans Duijts openen de Hiswa te water met een vaarduel.

Hiswa te water

Op dinsdag 29 augustus om 12.00 uur moeten de zangers manoeuvreren, slalommen en zo snel mogelijk naar de overkant varen. Wie van de bootbezitters de beste schipper is zal de strijd uitwijzen.

Het NK manoeuvreren is een van de activiteiten die de watersportbeurs rijk is. De hele week kunnen bezoekers het tegen elkaar opnemen. Dagelijks worden prijzen uitgereikt en de weekwinnaar gaat naar huis met een vliegles voor drie personen. Op de HISWA te water kan de hele week gevaren worden. Naast het NK manoeuvreren kunnen bezoekers mee het water op met een historische reddingsboot van de KNRM, mee over het IJ , de grachten op met Lovers en een proefvaart maken met een aantal nieuwe modellen.

Op hoge hoogte

Nautique haalt samen met Oceanraces Academy de Volvo Ocean 60 Boudragon naar de beurs. Aan boord kunnen mensen een rondleiding krijgen van de jonge zeiltalenten en hen allerlei vragen stellen over oceaanzeilen. Nautique is zelf ook aanwezig om vragen van lezers te beantwoorden. Voor de durfal is er de mogelijkheid om de omgeving vanuit de 27 meter hoge mast te bekijken.

Hiswa te water 2017

Inspiratie

In het Motorboot-theater organiseert Motorboot/Roskam Media diverse presentaties en themadagen. Watersporters doen er inspiratie op over varen in Frankrijk (woensdag), Duitsland (donderdag) en op groot water (dinsdag en vrijdag). Zaterdag staat de dagboot centraal, met daarbij tips over hoe je er méér plezier aan beleeft. Het theater sluit zondag af met een presentatie over het varen op de Nederlandse Waddenzee.

Dromen

Natuurlijk moet op een watersportbeurs ook flink gedroomd kunnen worden. Vertrekkers Joshua en Katia komen na 6 jaar rond de wereld te hebben gevaren definitief terug naar Nederland. Tijdens de HISWA te water varen ze de Amsterdam Marina binnen, waar hun familie en vrienden op hen wachten. De hele week vertellen zij bezoekers over alles wat ze hebben meegemaakt. Bij Boten met een verhaal liggen zeil- en motorboten waarvan de schipper, bouwer of eigenaar de bezoekers  graag meeneemt in een bijzondere anekdote of een spannend verhaal. Van een avontuurlijk bouwproces tot wereldreis. Boten met een verhaal biedt daarmee ook een beetje avontuur op de steigers.

Compleet overzicht aan boten

De HISWA te water biedt een breed en divers overzicht van kleine en grote boten, serie gebouwd of custom-built, gemaakt van aluminium, staal of polyester. Ook dit jaar tonen exposanten weer een tientallen (wereld)primeurs. Voor mensen die zich willen oriënteren op een eventuele aankoop is de HISWA te water de aangewezen plek, aangezien praktisch alle grote Nederlandse en Europese merken op de bootshow vertegenwoordigd zijn. Het aanbod bestaat uit daysailers, kajuitzeilboten, zeiljachten, catamarans, motorjachten, sloepen, tenders, sportboten en RIBs.